babygorilla ©All for Nature Travel

Uganda: Leeuwen, Gorilla’s & Chimpansees

richtprijs 6.295

Highlights van deze natuurreis:

 • Op zoek naar gorilla’s en chimpansees in de regenwouden van Uganda.
 • Ontdek het dierenleven van de savanne en ga op zoek naar de ‘Big 5’.
 • Krijg inzicht in de bescherming van deze bijzondere dieren.
 • Ervaar hoe lokale gemeenschappen leven en bezoek hun projecten.
 • Verblijf in de mooiste & meest duurzame lodges die Uganda te bieden heeft.
 • Maak kennis met het rijkste vogelleven van Afrika.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Privéreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Uganda: Leeuwen, Gorilla’s & Chimpansees.

Deze reis geeft u inzicht in natuurbescherming van onze naaste verwanten, de berggorilla’s en de chimpansees. U maakt kennis met het chimpansee onderzoek van Nicole Simmons in de Kyambura Gorge en krijgt een presentatie van het Mountain Gorilla Veterinary Project.

Buiten chimpansees en berggorilla’s heeft Uganda veel meer te bieden. U maakt kennis met de enorme diversiteit aan flora en fauna, van diepe regenwouden tot uitgestrekte savannes. U krijgt volop de kans de ‘Big 5’ te ontmoeten tijdens uitgebreide ‘game drives’, een riviersafari op het Kazinga Kanaal of te voet op wandelsafari. De gevarieerde biotopen maken het ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier heeft u een goede kans de zeer bijzondere schoenbekooievaar te zien of de beruchte boomklimmende leeuwen. Uiteraard is het hoogtepunt nog steeds het opsporen van de berggorilla’s en chimpansees en het gadeslaan van hun activiteiten.

Het succes van deze reis is mede te danken aan de inwoners van Uganda. U krijgt de kans om kennis te maken met een aantal lokale gemeenschappen in de regio en bezoekt verschillende projecten.

Deze 7-daagse reis kan ook als bouwsteen worden gebruikt in een voor u persoonlijk op maat uitgewerkt reisvoorstel. Of kijk naar de kleinschalige, 8-daagse internationale groepsreis voor 2-7 personen: Uganda Wildlife to the Max

Tip! Verblijf een of twee dagen langer in Queen Elizabeth National Park voor een bijzonder inzicht in de bescherming van de leeuw.

baby berggorilla, gorilla tracking Virunga

 

 

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen en maaltijden zoals aangegeven in dagprogramma
 • Parkgelden
 • Vervoer en Engelstalige reisbegeleiding ter plaatse
 • 1x Gorilla/2x Chimpansee permit
 • Bijdrage Mountain Gorilla Veterinary Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf € 6295,- voor de privereis is per persoon en o.b.v. een tweepersoonskamer.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Entebbe. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Visa en inentingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst

  Vandaag komt u aan op het internationale vliegveld van Entebbe. Vanaf hier neemt u een nationale vlucht naar Kasese die ongeveer 2 uur duurt. U wordt hierbij geassisteerd door een werknemer van Aerolink. In Kasese wordt u opgewacht door een professionele Engelstalige gids die u van kennis voorziet deze reis. Vervolgens wordt u d.m.v. een twee uur durende autorit naar de Ndali Lodge gebracht, uw thuis voor de komende twee nachten.

  Overnachting: Ndali Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 2. Dag 2 Op zoek naar chimpansees

  Vandaag gaat u in de ochtend op zoek naar de chimpansees in het Kibale Forest. Het is een schitterende ervaring om chimpansees in hun natuurlijke omgeving te observeren terwijl ze boven u van boom naar boom slingeren. Chimpansees zijn intelligente, sociale wezens. Voordat Jane Goodall aan haar baanbrekende onderzoek naar chimpansees begon, was er over hun gedrag in het wild echter vrijwel niets bekend. Door het bestuderen van chimpansees hebben wij als mensen geleerd dat we niet de enige dieren zijn die hechte familiebanden hebben, die werktuigen maken en deze gebruiken, en die oorlog met elkaar voeren. 98% van hun DNA-materiaal komt overeen met dat van ons.
  Ze zijn soms lastig te zien, maar de aanwezigheid van deze dieren zult u zeker merken. Hun geroep is tot ver in jungle te horen.

  Kibale Forest
  Kibale Forest is één van de mooiste regenwouden van Oost-Afrika. Het ligt op ongeveer 1100 tot 1600 meter hoogte en is regelmatig gehuld in nevel. Het bos heeft oerbomen van meer dan 50 meter hoog en is de thuisbasis van 13 verschillende primatensoorten. Bijna nergens in Afrika leven zo veel verschillende primaten in één bos. Een greep uit het aanbod: Red Tailed Monkey, Black and White Colobus, Blue Monkey, Grey-cheeked Mangabey, Red Colobus Monkeys en de Bush Babies. Maar het belangrijkste zijn uiteraard de chimpansees. Hier leeft nog een wilde populatie van 700 exemplaren.
  In de middag gaat u Bigodi Wetland Sanctuary verkennen. Dit reservaat is rijk aan flora en fauna, zoals vlinders, mooie planten en dieren. Vooral bijzondere vogels, zoals de spectaculaire Great Blue Turaco en de zeldzame Papyrus Gonolek zijn erg goed vertegenwoordigd.

  Chimpansee trekking
  Gedragsregels en voorschriften:
  Chimpansee-trekking is een zeer fascinerende ervaring, maar heeft wel een aantal gedragsregels en voorschriften ter bescherming van uzelf en van de chimpansee:

  • Houd een minimum afstand van 8 meter van de chimpansee.
  • Mensen die ziek zijn, zoals griep en diaree, kunnen niet worden toegelaten in het park.
  • Eten is niet toegestaan in de buurt van chimpansees.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen niet worden toegelaten in het park.
  • Alleen de gids kan toegang tot het park verlenen
  • Chimpansees hebben vrijheid nodig, provoceren is niet toegestaan in het park.
  • Fotograferen met flitslicht is niet toegestaan in het park.

  Overnachting: Ndali Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 3. Dag 3 Transfer naar Queen Elizabeth National Park

  Vandaag vertrekt u ’s ochtends naar het Queen Elizabeth National Park. Onderweg kunt u nog een wandeling maken in de uitlopers van de Rwenzori Mountains en genieten van een schitterend uitzicht over deze bergketen. De totale rit zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. Bij aankomst in het Queen Elizabeth National Park kunt u meteen op game drive gaan.

  Queen Elizabeth National Park
  Het Queen Elizabeth National Park van bijna 2000 km² grenst in het noorden aan de Rwenzori bergen en in het westen aan Lake Edward. Het is een van de meest geliefde parken van Uganda. Het is Afrika in een notendop vanwege de diverse eco-stystemen: het natuurlijke Kazinga Channel dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt, de Rwenzori Mountains, het regenwoud in de Kyambura kloof, savanne, lage bossen, Queen Elizabeth N.P. heeft het allemaal. Het is ook het meest wildrijke park van Uganda. Hier treft u onder andere kuddes olifanten, buffels, bavianen, leeuwen en vele antilopen aan. Uniek is de Uganda Kob, die lijkt op een impala.
  Als de tijd het toelaat, kunt u ’s middags nog op bezoek gaan bij de Kyambura Women’s Coffee Cooperative of vogels gaan spotten in het nabije wetlands reserve.

  Overnachting: Kyambura Gorge Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

   

 4. Dag 4 Op zoek naar de chimpansee

  Vandaag gaat u te voet op zoek naar chimpansees in het Kyambura Gorge revervaat. De chimpanseepopulatie is hier erg mobiel, dus sightings zijn niet gegarandeerd, maar de wandeling op zich is al een fantastische belevenis.

  In de middag maakt u een boottocht over het Kazinga kanaal, dat stroomt tussen de George en Lakes Edward. Het kanaal kent een van de hoogste nijlpaardconcentraties van Afrika en ook kuddes olifanten en buffels zijn goed te spotten vanaf het water. Ook voor vogelaars is het kanaal erg interessant. Het is namelijk een magneet voor bijzondere watervogels.

  Overnachting: Kyambura Gorge Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 5. Dag 5 Transfer naar Bwindi Forest

  Vandaag staat u een lange rit voor de boeg. In ongeveer 6 uur wordt u naar de Volcanoes Bwindi Lodge in het Bwindi Forest gebracht. Hierbij reist u door het zuidelijke gedeelte van Queen Elizabeth National Park dat Ishasha heet. Hier heeft de vaak gefotografeerde in bomen klimmende leeuw zijn thuis. Uiteraard is dit exact dezelfde leeuw zoals u die al eerder heeft gezien. Hij heeft hier echter de gewoonte aangenomen om in bomen te klimmen. Of dit is om de hitte te ontvluchten of aan de insecten te ontsnappen, de meningen zijn verdeeld. Het levert in ieder geval fotogenieke beelden op.
  Afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u het grondgebied van de lodge verkennen of de lokale bevolking bezoeken.

  Overnachting: Bwindi Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 6. Dag 6 Gorilla tracking

  Na een vroeg ontbijt gaat u op zoek naar de gorilla’s in het Bwindi regenwoud. Het is een fantastische ervaring om na een intensieve tracking door de dicht begroeide heuvels oog in oog te staan met deze fascinerende dieren. Er is een goede basisconditie nodig voor deze tracking die het grootste deel van de dag in beslag kan nemen. Er zijn natuurlijk ook alternatieve activiteiten die worden georganiseerd door de lodge waar u deel aan kunt nemen. Een voorbeeld hiervan is een wandeling door het regenwoud onder leiding van een professionele gids. Hierbij heeft een grote kans op het spotten van bijzondere vogels en planten.
  Maak kennis met de lokale bevolking bij een wandeling door een plaatselijk dorpje en leer meer over het Bwindi Community Hospital dat 60.000 mensen uit de omgeving van hun medische behoeftes voorziet.

  Een gorilla trekking wat houdt dat in?
  U gaat al vroeg naar het kantoor van het park om u aan te melden. Bij een kop thee of koffie krijgt u een briefing van de gidsen en wordt bepaald welke groep u gaat bezoeken. Na het al dan niet inschakelen van dragers van uw uitrusting – zeker iets om te overwegen – gaat u op zoek naar de gorilla’s in het weelderig beboste woud van Bwindi, een magische belevenis.
  Elke groep gorilla’s is anders en sommige gorilla families zijn veel moeilijker te vinden dan andere. Soms vindt u de familie in nabijheid van de lodge, soms kan het zoeken een hele dag in beslag nemen, vooral wanneer het nat en modderig is, en dat is het vaak, dus wees voorbereid. Een goede conditie is absoluut de moeite waard!
  Tijdens de trek zal uw gids zo nu en dan halt houden om u op flora en fauna te attenderen en u de gelegenheid te geven foto’s te maken en water te drinken. Wanneer de gorilla’s zijn gelokaliseerd, laat u uw daguitrusting achter bij uw drager zodat u alleen dat bij u heeft wat u nodig heeft tijdens het ene uur dat u bij de gorilla’s mag zijn. Afhankelijk van de gorilla-groep die u bezoekt, heeft u de kans om een imponerende, dominante zilverrug te zien of een baby-gorilla die zich vastklampt aan de vacht van zijn moeder.

  Overnachting: Bwindi Lodge o.b.v. volpension en incl. activiteiten.

 7. Dag 7 Einde reis en vlucht naar huis

  In de ochtend wordt u naar de Kihihi airstrip gebracht voor u vlucht naar Entebbe. Vanaf hier neemt u uw vlucht terug naar Nederland of België. Hopelijk kijkt u terug op een fantastische wildlife-ervaring.

 8. Uw reis verlengen? Bezoek de chimpansees van Jane Goodall

  Deze reis kunt u uitbreiden met een meerdaags bezoek aan de chimpansees van Jane Goodall op Ngamba Island. Hier leert u alles over de opvang van chimpansees en krijgt u een uniek kijkje achter de schermen.

A baby berggorilla
leeuwenwelpjes
Chimpansee Kyambura Gorge met dank aan Volcanoes Safaris
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Ndali Lodge in Kibale Forest

Kyambura Gorge Lodge bij de Kyambura Gorge en Queen Elisabeth National Park

Bwindi Lodge in Bwindi Impenetrable Rainforest

Volcanoes safaris, safari uganda, safari oeganda, gorilla trekking , chimpansee trekking

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Om zoveel mogelijk uit safari’s te halen, is het aanbevolen een goede verrekijker en camera mee te nemen (70-300 of gelijkwaardig). Vergeet niet een internationale stekker/adapter mee te nemen voor elektrische apparatuur. Meest gangbaar in Uganda is de Engelse plug. Vergeet vooral ook uw zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen. Denk ook aan voldoende geheugenkaarten voor foto- en filmapparatuur.

Qua kleding voelt u zich de meeste tijd het meest comfortabel in lichte zomerkleding (korte broek, luchtige bloesjes of hemden, open schoenen of sandalen etc.). Let u er wel op dat het niet te bloot is, Ugandezen zijn gemiddeld genomen wat behoudender in dat opzicht dan wij. Dat geldt overigens ook voor openlijke uitingen van genegenheid: zoenen, knuffelen etc.. Een trui of sweater kan van pas komen op frisse avonden en/of in hoger gelegen gebieden. Neem een lichte, liefst waterdichte regenjas mee, die u klein kunt opvouwen. Stevige wandelschoenen zijn aan te bevelen voor trekkings en hikes, evenals een lange broek en lange kousen. Bij trekkings in het regenwoud raden we aan de broek in de kousen te stoppen (insecten!). Zwemkleding mag ook niet ontbreken in uw bagage. U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker.

Nederlands – Luganda
Ja – Weewaho
Nee – Nedda
Hoi – Kikati
Tot ziens – Weeraba
Bedankt – Weebale

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De muntsoort in Uganda is Ugandese Shilling (USh). De US Dollar wordt vaak ook geaccepteerd en is vanouds de ´harde´ en gewilde buitenlandse muntsoort. Let op: Amerikaanse dollarbiljetten die voor het jaar 2000 gedrukt zijn, worden niet geaccepteerd. Bij het wisselkantoor in Nederland en België kan men ze op jaartal voor u selecteren. Wisselkantoren en geldautomaten (ATM) zijn aanwezig op het vliegveld, in de hoofdstad Kampala en een paar andere grotere steden. Het is raadzaam om wat contant geld mee te nemen voor de reis (in euro’s of US dollars) en het te wisselen tegen de lokale muntsoort bij banken, de luchthaven of wisselkantoren in de grotere steden.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.. Traveler’s Cheques worden buiten Kampala praktisch nergens geaccepteerd.

Betalen met een creditcard (VISA) is beperkt mogelijk. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Uganda heeft een aangenaam klimaat met gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Het land ligt boven de 1000 meter, dus het wordt er nooit heel erg heet. Hoewel het op de evenaar ligt, wordt het er zelden warmer dan 30° Celsius of kouder dan 15° Celsius. In het zuiden van het land zijn er twee regenseizoenen: maart – mei en september – november, waar bij de pieken liggen in april en oktober. In het noorden is er maar één regenseizoen: april – oktober. De regentijd in Uganda heeft niet zoveel invloed als in sommige andere tropische streken. Doorgaans regent het een paar uur en dan is het weer droog. Ook buiten het regenseizoen regent het regelmatig en de reisperiode is dan ook niet echt afhankelijk van de regenperiode. Het is het hele jaar door mooi groen en het regenseizoen heeft het voordeel dat het dan vaak rustig is in de parken.

In de bergen is het klimaat koeler, daarom zijn truien en regenkleding een must. Voor gorilla/chimpstrekkings en bergtochten zijn wandelschoenen, lange broeken en stevige waterdichte kleding nodig.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Uganda is verplicht.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 3 uur. In Uganda is het in onze wintertijd 2 uur later dan in Nederland en België. In onze zomer is het in Uganda 1 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Neem uw medisch paspoort/vaccinatieboekje (met een gele koortsvrije verklaring) mee tijdens de trip. Drink geen water uit de kraan, ook niet voor tandenpoetsen. Flessenwater is goed verkrijgbaar.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Door politieke spanningen (in de regio) kunnen er ongeregeldheden plaats vinden. Het is belangrijk om altijd het advies van uw gids ter plaatse op te volgen. Het is belangrijk om enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen tijdens uw reis:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen opzichtige sieraden en/of horloges tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker zonder begeleiding over straat. Aangeraden wordt om vooral na zonsondergang op straat waakzaamheid te betrachten, omdat u dan een groter risico loopt te worden bestolen.
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner