Tweedsmuir Park Lodge - Great Bear Rainforest - Canada

De Tweedsmuir Park Lodge ligt direct aan het Tweedsmuir Provincial Park nabij Bella Coola in Brits-Columbia in Canada. U bent hier in het hart van het zalm- & grizzlyberengebied van het Great Bear Rainforest, het grootste gematigd regenwoud ter wereld. De duuzaam opgezette lodge met 11 chalets, die in de winter naam heeft gemaakt met helikopter skiën, staat in de vroege herfst helemaal in het teken van grizzlyberen.

De lodge grenst direct aan de Anarkorivier en er is zelfs een gezekerd ‘viewing platform’ direct naast de chalets zodat u ieder moment van de dag uw geluk kunt beproeven. Het mooiste is echter de observatie per boot die zij aanbieden, de Scenic River Drift. Met de boot drijft u de rivier af en kunt u nog dichter bij de beren komen om op ooghoogte schitterende foto’s te maken. Op het hoogtepunt van de zalmtrek zijn wel eens 20 grizzly’s gespot langs de rivier.

De luxe lodge is een ideale uitvalsbasis voor het observeren van beren op allerlei mogelijke manieren. Ook het grasveld voor de chalets wordt graag bezocht. September t/m half oktober is de beste tijd om grizzlyberen te zien als zij volledig in beslag worden genomen door de zalm die de Anarkorivier op trekt om te paaien. Echter, ook in de zomermaanden zijn interessant als de grizzly’s vanuit de bergen afdalen naar de vallei.

De prachtige omgeving leent zich ook voor het maken van wandelingen. U trekt er op uit in de Coast Range Mountains en ontdekt diepe canyons en watervallen onder leiding van zeer gespecialiseerde natuurgidsen. Ook hier kunt u grizzlyberen tegen komen, maar ook zwarte beren, elanden, herten en misschien zelfs de veelvraat. U zult alles te weten komen over dit unieke kustregenwoud en de historie van de First Nation gemeenschap/ indianen die het gebied oorspronkelijk bevolkten.

In de avond kunt u gezellig plaats nemen aan de openhaard in de lounge waar de gebeurtenissen van de dag worden besproken.

Reizen die kunnen worden gecombineerd met deze bijzondere overnachting

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner