Stichting Leeuw

All for Nature Travel bezoekt Stichting Leeuw

All for Nature Travel bracht een bezoek aan Stichting Leeuw in het noorden van Noord-Holland in de buurt van Den Helder, op het terrein van Landgoed/Dierenpark Hoenderdaell. Stichting Leeuw vangt verwaarloosde roofdieren op en geeft ze een dierwaardig bestaan. Je kunt je niet voorstellen hoeveel leeuwen- en tijgerwelpjes er nog als huisdier worden aangeschaft, maar ook voormalige circusdieren vinden hier hun laatste rustplaats.

 

Denk aan Simba, de zwaar ondervoede leeuw op een markt in Bagdad, Remy, die alweer twee jaar geleden was gevonden in een bench in een weiland bij Tienhoven in Utrecht. Wij zagen ook de vroegere groep leeuwen van Circus Renz, die hier allen te samen van hun oude dag genieten. Wij waren enorm onder de indruk van de jaagsimulator (bekijk het filmpje hieronder!), waar de dieren op een groot terrein kunnen jagen op bewegend vlees dat van afstand wordt bestuurd met een joy stick. Geweldig, wat een verrijking van hun leven! Iedere dierentuin zou dit moeten kunnen aanbieden….

Stichting Leeuw leeuwenopvang Stichting Leeuw

 

 

 

 

 

 

De opvang bij Stichting Leeuw is helaas niet oneindig en zij hebben dan ook grootse plannen met de uitbreiding. Zo willen zij leeuwen terugbrengen naar een “sanctuary” in Zuid-Afrika en hebben zij plaats voor tijgers gecreëerd in Thailand. Op deze manier kunnen ze in Nederland weer nieuwe dieren opvangen en een mooi leven geven. In het totaal hebben ze nu 60 dieren opgevangen sinds de oprichting in 2011.

Helaas zullen de wilde leeuwen, tijgers en luipaarden/panters van Afrika en India nog even moeten wachten deze zomer, maar wil je deze dieren zien en bijdragen aan hun behoud dan bevelen wij van harte een bezoek aan bij Stichting Leeuw. Neem een kijkje achter de schermen middels de Tijger Workshop of neem uw (klein)kinderen voor een dagje mee naar het dierenpark op Landgoed Hoenderdaell, ook dan kan je de dieren van Stichting Leeuw zien door de kijkgaten…..

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner