Uganda: groepsreis Wildlife to the Max

richtprijs 4.995

Highlights van deze natuurreis:

 • Zoek naar de beschermde berggorilla in het Bwindi Impenetrable Forest.
 • Ga op chimpansee tracking in Kyambura Gorge
 • Spot de ‘tree climbing lions’ tijdens game drives in het Queen Elizabeth National Park.
 • Reis in een kleine groep van min. 2  en max. 7 personen.
 • U verblijft in exclusieve en duurzame lodges.
 • Deze reis werken wij ook graag voor u uit als privéreis het hele jaar door.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Uganda: groepsreis Wildlife to the Max.

Voor wildlife liefhebbers is Uganda een bijzondere bestemming, omdat je hier naast de typische Afrikaanse leeuwen, olifanten en antilopen ook twee bijzondere verwanten van ons tegenkomt: de illustere berggorilla en de chimpansee.

Op deze reis komt u in aanraking met de natuurwonderen van Uganda en ziet u de verscheidenheid aan wildlife die het land te bieden heeft. U vliegt op Entebbe en heeft een dag de tijd om deze kleine, gezellige stad aan de oever van het Victoriameer te verkennen. De volgende dag vliegt u in een klein vliegtuig naar het Bwindi Impenetrable Forest voor een van de hoogtepunten van uw reis: Hier gaat u in de natuur op zoek naar de bedreigde berggorilla. Meer dan de helft van de populatie van machtige dier leeft in dit national park. Hopelijk kunt u een uur doorbrengen met een familie en het sociale leven van deze bijzondere dieren van dichtbij observeren, een onvergetelijke ervaring!

Voor de grootheden van de savanne reist u vervolgens door naar het Queen Elizabeth National Park. Hier kunt u naast olifanten en buffels ook de beroemde ‘tree climbing lions’, ja die bestaan, tegenkomen. Op verschillende game drives en een boottocht over het Kazinga kanaal ziet u de schitterende omgeving en komt u meer te weten over het dierenleven in dit nationale park. In de Kyambura Gorge, ook in het Queen Elizabeth National Park, komt u met een beetje geluk oog in oog met die andere beroemde primaat: de chimpansee. Onder leiding van een professionele natuurgids zoekt u op de grond en de boomtoppen en leert u ondertussen alles over deze bijzondere dieren. U maakt hier kennis met het chimpanseeproject van Nicole Simmons.

Met deze reis ondersteunt u het Mountain Gorilla Veterinary Project.

chimpansee Kibale Uganda

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Lokale gids ter plaatse
 • Volledig verzorgd vervoer en vluchten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Gorilla en chimpansee permit
 • Bijdrage aan het Mountain Gorilla Veterinary Project. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Activiteiten en de meeste maaltijden
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR garantie)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €4995,- per persoon en exclusief internationale vlucht, gebaseerd op twee samenreizende personen.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Verken Entebbe

  Bij aankomst op de internationale luchthaven van Entebbe wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Wild Frontiers en naar uw hotel gebracht.
  Entebbe ligt aan de oevers van het Victoriameer en is een kleine stad die gemakkelijk te voet of met de lokale boda boda’s (motortaxi’s) te verkennen is. Verken de markten, slenter door de botanische tuinen of ontspan tijdens een boottocht op het Victoriameer. Het Best Western Premier Garden Hotel Entebbe is uitstekend gelegen op een paar minuten van de luchthaven van Entebbe en het Victoriameer ligt in de buurt.
  U verblijft in het Best Western Premier Garden Hotel, incl. ontbijt.

 2. Dag 2 Aankomst in het Bwindi Impenetrable Forest

  In de ochtend vliegt u iets meer dan een uur in een klein vliegtuigje naar de Kihihi airstrip. Daarna rijdt u ongeveer 90 minuten over bergwegen en langs lokale dorpjes naar het Bwindi Impenetrable Forest, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Bwindi wordt beschouwd als het meest diverse bos van Uganda en is een van de rijkste ecosystemen van Oost-Afrika. Het herbergt meer dan 120 zoogdieren, 345 vogelsoorten, 200 vlindersoorten en 160 boomsoorten. Het park herbergt naar schatting de helft van alle bedreigde berggorilla’s ter wereld, waardoor het een zeer waardevol natuurreservaat is.
  Buhoma Lodge ligt aan de rand van het Bwindi Impenetrable Forest en is een van de slechts twee lodges in het nationale park. De verhoogde centrale lounge, bar en eetruimte zijn gebouwd met duurzame materialen en bieden een knusse plek om tot rust te komen en een prachtig uitzicht over het bos. U slaapt in een van de tien ruime eco-vriendelijke houten chalets en ontwaakt in de ochtend met kwetterende vogels en apen. Geniet ’s ochtends van thee/koffie op uw privéveranda met prachtig uitzicht over het oerbos. Buhoma ligt op een steenworp afstand van het startpunt van de trekking, af en toe worden er zelfs bij de lodge gorilla’s gespot.
  U verblijft in de Buhoma Lodge o.b.v. volpension.

 3. Dag 3 Gorilla trekking in Bwindi

  Oog in oog staan met berggorilla’s is een zeldzame en opwindende ervaring. Ervaren gidsen en spoorzoekers begeleiden uw groep tijdens een trekking door het dichte regenwoud in de vroege ochtend. Hoewel berggorilla’s wilde dieren zijn en sightings niet gegarandeerd zijn, worden op meer dan 95% van de trekking gorilla’s gezien. Uw permit kan worden geregeld voor dag 3 of 4 – afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van aankoop.

  Een gorilla trekking wat houdt dat in?
  U gaat al vroeg naar het kantoor van het park om u aan te melden. Bij een kop thee of koffie krijgt u een briefing van de gidsen en wordt bepaald welke groep u gaat bezoeken. Na het al dan niet inschakelen van dragers van uw uitrusting – zeker iets om te overwegen – gaat u op zoek naar de gorilla’s in het weelderig beboste woud van Bwindi, een magische belevenis.
  Elke groep gorilla’s is anders en sommige gorilla families zijn veel moeilijker te vinden dan andere. Soms vindt u de familie in nabijheid van de lodge, soms kan het zoeken een hele dag in beslag nemen, vooral wanneer het nat en modderig is, en dat is het vaak, dus wees voorbereid. Een goede conditie is absoluut de moeite waard!
  Tijdens de trek zal uw gids zo nu en dan halt houden om u op flora en fauna te attenderen en u de gelegenheid te geven foto’s te maken en water te drinken. Wanneer de gorilla’s zijn gelokaliseerd, laat u uw daguitrusting achter bij uw drager zodat u alleen dat bij u heeft wat u nodig heeft tijdens het ene uur dat u bij de gorilla’s mag zijn. Afhankelijk van de gorilla-groep die u bezoekt, heeft u de kans om een imponerende, dominante zilverrug te zien of een baby-gorilla die zich vastklampt aan de vacht van zijn moeder.
  De sensatie om deze prachtige dieren in het wild te zien zal u kippenvel bezorgen. Nadat u een uur met de gorilla’s heeft doorgebracht, loopt u dezelfde weg terug en kunt u in de lodge van een welverdiende douche genieten.

  Ga na de trektocht terug naar Buhoma Lodge om uit te rusten, of verken de omliggende Bwindi-gemeenschap.
  U verblijft in de Buhoma Lodge o.b.v. volpension.

 4. Dag 4 Op game drive in het Queen Elizabeth National Park

  U verlaat Bwindi Impenetrable Forest National Park deze ochtend en reist naar Ishasha in het zuidelijke deel van Queen Elizabeth National Park (een rit van 2-3 uur). Onderweg stopt u kort bij een gemeenschapsproject in de buurt van Ishasha Village.

  Het park ligt in de westelijke arm van de Great Rift Valley en herbergt een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten, luipaarden, leeuwen, nijlpaarden, buffels en vele vogelsoorten. Ishasha, in het zuiden van het park, heeft zowel een rivier- als savannehabitat en omvat het enorme Maramagambo, een van de grootste overgebleven natuurbossen in Uganda. Maramagambo is het thuis van de ’tree climbing lions’.
  ’s Middags gaat u op game drive, op zoek naar de enorme kuddes buffels, olifanten en natuurlijk de beroemde ’tree climbing lions’.

  In het Ishasha Wilderness Camp verblijft u in een van de tien ruime canvas kamers, genesteld aan de oever van de rivier. Zwart-witte franje- en Vervet-apen zijn bij de lodge in overvloed aanwezig en als u geluk heeft, ziet u Henry, het eenzame nijlpaard, luieren onder het uitkijkdek. Het wild loopt vrij rond in het kamp en af en toe komt er zelfs een olifant op bezoek.
  U verblijft in het Ishasha Wilderness Camp o.b.v. volpension.

 5. Dag 5 Op game drive in het Queen Elizabeth National Park

  Vandaag gaat u meerdere keren op game drive in de Ishasha sector van het national park. U sluit de dag af met een sundowner in de schitterende natuur.
  U verblijft in het Ishasha Wilderness Camp o.b.v. volpension.

 6. Dag 6 Boottocht in het Queen Elizabeth National Park

  In de ochtend rijdt u langs schitterende kratermeren en bergketens naar de noordelijke ’Mweya’-sector van het park. Naast wilde dieren vindt u hier de vreemde Euphorbia- of ’kandelaar’-bomen. Geniet in de namiddag van een ontspannen boottocht door het Kazinga Channel, een 32 kilometer lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. De oevers van Kazinga zijn bezaaid met kuddes buffels, groepen nijlpaarden en ontelbare vogelsoorten. Als u geluk heeft ziet u ook olifanten, krokodillen of een familie wrattenzijnen die naar het kanaal komt om te drinken. De cruise biedt ook een spectaculair uitzicht op de Mweya Peninsula en het leven in de vissersdorpjes langs de oevers.

  Elephant Plains is een kleine, luxe lodge, gelegen op een prachtig uitkijkpunt in het Queen Elizabeth National Park, met uitzichten over eindeloze open graslanden tot aan Lake George. De 6 ruime huisjes en 2 familie-eenheden hebben allemaal een grote privéveranda en enorme glazen ramen die uitkijken over het meer. Elephant Plains werkt op zonne-energie en heeft een milieuvriendelijk zwembad.
  U verblijft in de Elephant Plains Lodge o.b.v. volpension.

 7. Dag 7 Chimpansee trekking in de Kyambura Gorge

  Vandaag staat er een chimpansee trekking in de Kyambura Gorge en gamedrives in het Queen Elizabeth National Park op de planning.
  Het Jane Goodall Institute en de Uganda Wildlife Authority speelden een belangrijke rol in het ‘habitueren’ van de chimpansees. Habitueren betekent dat zij door de jaren heen gewend raken aan mensen. Eerst alleen voor onderzoek en later ook als inkomstenbron voor toeristen. Het welzijn van de chimpansee wordt daarbij niet uit het oog verloren. Door de speciale dagvergunningen kunt u er de hele dag op uit trekken. U start voor zonsopgang om de chimpansees te zien ontwaken in de slaapnesten in de boomtoppen, om ze vervolgens te observeren bij het spelen, vechten, paren en het patrouilleren langs de grenzen van hun territorium.
  Chimpansees zijn intelligente, sociale wezens. Voordat Jane Goodall aan haar baanbrekende onderzoek naar chimpansees begon, was er over hun gedrag in het wild echter vrijwel niets bekend. Door het bestuderen van chimpansees hebben wij als mensen geleerd dat we niet de enige dieren zijn die hechte familiebanden hebben, die werktuigen maken en deze gebruiken, en die oorlog met elkaar voeren. 98% van hun DNA-materiaal komt overeen met dat van ons.
  Chimpansees kunnen behoorlijk actief zijn en zich snel door het bladerdak verplaatsen… of, als u geluk heeft, vindt u ze rustend of etend op de bosbodem. Het is een opwindende wandeling in een prachtig landschap. Net als bij een gorillatrekking is een sighting niet gegarandeerd.
  U verblijft in de Elephant Plains Lodge o.b.v. volpension.

 8. Dag 8 Einde van uw reis

  Vertrek naar de nabijgelegen Mweya airstrip voor uw terugvlucht naar Entebbe.

Bwindi Berggorilla ©Roger Delh
Bomenklimmende leeuwen ©john_boatsland
Ishasha Wilderness Camp Bush Breakfast
Ishasha Wilderness Camp Sunset
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Buhoma Lodge in het Bwindi Impenetrable Forest

Buhoma lodge, Uganda, Oeganda, safari, groepsreis

Ishasha Wilderness Camp in het Queen Elizabeth National Park

Ishasha, Uganda, Oeganda, safari, groepsreis

Elephant Plains Lodge in het Queen Elizabeth National Park

Elephant Plains, Uganda, Oeganda, safari, groepsreis

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Om zoveel mogelijk uit safari’s te halen, is het aanbevolen een goede verrekijker en camera mee te nemen (70-300 of gelijkwaardig). Vergeet niet een internationale stekker/adapter mee te nemen voor elektrische apparatuur. Meest gangbaar in Uganda is de Engelse plug. Vergeet vooral ook uw zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen. Denk ook aan voldoende geheugenkaarten voor foto- en filmapparatuur.

Qua kleding voelt u zich de meeste tijd het meest comfortabel in lichte zomerkleding (korte broek, luchtige bloesjes of hemden, open schoenen of sandalen etc.). Let u er wel op dat het niet te bloot is, Ugandezen zijn gemiddeld genomen wat behoudender in dat opzicht dan wij. Dat geldt overigens ook voor openlijke uitingen van genegenheid: zoenen, knuffelen etc.. Een trui of sweater kan van pas komen op frisse avonden en/of in hoger gelegen gebieden. Neem een lichte, liefst waterdichte regenjas mee, die u klein kunt opvouwen. Stevige wandelschoenen zijn aan te bevelen voor trekkings en hikes, evenals een lange broek en lange kousen. Bij trekkings in het regenwoud raden we aan de broek in de kousen te stoppen (insecten!). Zwemkleding mag ook niet ontbreken in uw bagage. U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker.

Nederlands – Luganda
Ja – Weewaho
Nee – Nedda
Hoi – Kikati
Tot ziens – Weeraba
Bedankt – Weebale

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

De muntsoort in Uganda is Ugandese Shilling (USh). De US Dollar wordt vaak ook geaccepteerd en is vanouds de ´harde´ en gewilde buitenlandse muntsoort. Let op: Amerikaanse dollarbiljetten die voor het jaar 2000 gedrukt zijn, worden niet geaccepteerd. Bij het wisselkantoor in Nederland en België kan men ze op jaartal voor u selecteren. Wisselkantoren en geldautomaten (ATM) zijn aanwezig op het vliegveld, in de hoofdstad Kampala en een paar andere grotere steden. Het is raadzaam om wat contant geld mee te nemen voor de reis (in euro’s of US dollars) en het te wisselen tegen de lokale muntsoort bij banken, de luchthaven of wisselkantoren in de grotere steden.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.. Traveler’s Cheques worden buiten Kampala praktisch nergens geaccepteerd.

Betalen met een creditcard (VISA) is beperkt mogelijk. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Uganda heeft een aangenaam klimaat met gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Het land ligt boven de 1000 meter, dus het wordt er nooit heel erg heet. Hoewel het op de evenaar ligt, wordt het er zelden warmer dan 30° Celsius of kouder dan 15° Celsius. In het zuiden van het land zijn er twee regenseizoenen: maart – mei en september – november, waar bij de pieken liggen in april en oktober. In het noorden is er maar één regenseizoen: april – oktober. De regentijd in Uganda heeft niet zoveel invloed als in sommige andere tropische streken. Doorgaans regent het een paar uur en dan is het weer droog. Ook buiten het regenseizoen regent het regelmatig en de reisperiode is dan ook niet echt afhankelijk van de regenperiode. Het is het hele jaar door mooi groen en het regenseizoen heeft het voordeel dat het dan vaak rustig is in de parken.

In de bergen is het klimaat koeler, daarom zijn truien en regenkleding een must. Voor gorilla/chimpstrekkings en bergtochten zijn wandelschoenen, lange broeken en stevige waterdichte kleding nodig.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor Uganda is verplicht.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is + 3 uur. In Uganda is het in onze wintertijd 2 uur later dan in Nederland en België. In onze zomer is het in Uganda 1 uur later.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Neem uw medisch paspoort/vaccinatieboekje (met een gele koortsvrije verklaring) mee tijdens de trip. Drink geen water uit de kraan, ook niet voor tandenpoetsen. Flessenwater is goed verkrijgbaar.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Door politieke spanningen (in de regio) kunnen er ongeregeldheden plaats vinden. Het is belangrijk om altijd het advies van uw gids ter plaatse op te volgen. Het is belangrijk om enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen tijdens uw reis:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen opzichtige sieraden en/of horloges tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker zonder begeleiding over straat. Aangeraden wordt om vooral na zonsondergang op straat waakzaamheid te betrachten, omdat u dan een groter risico loopt te worden bestolen.
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner