Wild-dogs-playing-together ©Charlie-Potter

Zimbabwe: Wildlife telling & Painted Dogs

richtprijs 4.995

Highlights van deze natuurreis:

 • Een unieke exclusieve groepsreis o.l.v. Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel.
 • Ga uitgebreid op safari en werk zelf mee aan natuurbescherming in Hwange National Park Zimbabwe.
 • Verblijf 4 dagen in het basiskamp van Painted Dog Conservation en leer alles over de Afrikaanse wilde hond.
 • Deze diersoort is zwaar bedreigd en u gaat naar hem op zoek met de beste ‘trackers’.
 • U observeert in kleine groepjes en telt de dieren aan een waterhole in Hwange dat ons is toegewezen voor de officiele Hwange Game Count.
 • Na 4 dagen “back to basics” geniet u nog 3 dagen van een luxe en kleinschalige lodge en haar dierenrijkdom.
 • U sluit de reis af met het indrukwekkende geweld van de ‘Smoke that Thunders’ oftewel Victoria Falls.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis
 • Reisperiode 13 t/m 24 oktober 2024
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Zimbabwe: Wildlife telling & Painted Dogs.

Zimbabwe biedt één van de beste safari ervaringen van Afrika en is terug van weggeweest. Op deze 11-daagse exclusieve groepsreis reist u in een groepje van maximaal 8 deelnemers onder leiding van de oprichter van All for Nature Travel, Annemiek van Gijn. U maakt uitgebreid kennis met de bescherming van de wilde hond en draagt niet alleen financieel maar ook persoonlijk bij aan de officiele Hwange Game Count. Deze wildife telling is gestart in 1972 en wordt ieder jaar in september/oktober herhaalt. U werkt mee aan de langst lopende wildlife census in zuidelijk Afrika!

U verblijft 4 dagen onder eenvoudige omstandigheden in het basiscamp van Painted Dog Conservation, het opvangcentrum voor de Afrikaanse wilde hond en maakt kennis met hun werk. In het Engels worden zij liefdevol Painted Dogs genoemd, een naam die hen eer aandoet. Naast het verzorgen en terugbrengen in de natuur van individuele wilde honden zet de Painted Dog Conservation zich ook in voor de bescherming van deze zwaar bedreigde diersoort. U gaat met de beste spoorzoeker op tracking en komt op het spoor van zeldzame dieren, waaronder hoogstwaarschijnlijk ook de Afrikaanse wilde hond. Houdt echter uw ogen open voor leeuwen, hyena’s en de Roanantilope en sabelantilope.

Op een van de dagen wordt u met alle medetellers verwacht bij een uitgebreide briefing over het werk van, en uw opgave tijdens, de Game Count, die 24 uur zal duren. Na 4 dagen zit het werk er op en verblijft u nog 3 dagen bij het comfortabele Camp Hwange. Ook hier gaat u uitgebreid op safari maar dan op een heel andere manier… Zij doen ook onderzoek naar de olifantenpopulatie in Hwange en wie weet bent u al een olifant met zender tegengekomen. In het totaal verblijft u dus 8 volle dagen in een van de meest wildrijke gebieden van het grootste nationale park van Zimbabwe waar u wordt ondergedompeld in natuurbescherming. U sluit de reis af met de Victoria Falls, met een watergordijn van 100 meter hoog en 1708 meter breed, de breedste watervallen van Afrika. Gemeten in volume de grootste waterval ter wereld.

Wilderness Destinations, Gomoti safari Botswana, Safari Zimbabwe, Davison's Camp

 

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Nederlandstalige reisbegeleiding en u reist in klein groepje van 6-8 personen
 • 10 overnachtingen op 4 sterren niveau m.u.v. het verblijf bij PDC dat zeer eenvoudig is
 • Alle maaltijden zoals omschreven incl. de drankjes m.u.v. diner op de eerste avond
 • Binnenlandse vlucht Johannesburg-Victoria Falls
 • Entreegelden Hwange NP
 • Begeleiding Painted Dogs Conservation
 • Volledig verzorgd vervoer en activiteiten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Bijdrage €1000,- aan Painted Dog Conservation. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom van €4.995,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Eenpersoonskamertoeslag 1500,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht. Deze boeken wij graag voor u.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi, persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra excursies
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard
 • Visumkosten
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
  Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Johannesburg

  Vandaag komt u met de rest van de groep in Johannesburg aan en heeft u een overnachting in de OR Tambo City Lodge voordat u de volgende ochtend doorvliegt naar Zimbabwe. Annemiek, de oprichter van All for Nature Travel, kent dit oprechte hands-on conservation project en de voorzittter van Stichting Painted Dog Conservation in Nederland al decennia en ze is blij middels deze unieke reis eindelijk weer een mooie bijdrage te kunnen leveren.
  Een bezoek brengen aan het project kunnen onze reizigers ten alle tijden. Op deze reis wordt u echter nauw betrokken bij het werk dat zij doen en zij laat u graag persoonlijk zien hoe “nature conservation through tourism” hier de lokale bevolking van Zimbabwe door een ontzettend moeilijke tijd heeft geholpen tijdens het regime en de financiële crisis van ex-president Mugabe, waar COVID nog een keer overheen kwam. De Zimbabwaanse bevolking is vriendelijk en veerkrachtig, net als Hwange National Park en haar wilde honden.

  Verblijf OR Tambo City Lodge o.b.v. logies/ontbijt

 2. Dag 2 Aankomst bij Painted Dog Conservation

  U wordt op het vliegveld van het stadje Victoria Falls verwelkomd door onze vertegenwoordiger die u meteen naar het PDC project brengt in Hwange National Park. De Victoria Falls ziet u vandaag alleen vanuit de lucht liggen.
  U komt aan in Hwange National Park; uw hoofdbestemming op deze reis. Hwange ligt in het zuidwesten van Zimbabwe en grenst aan Botswana. Er wordt gezegd dat Hwange de hoogste dichtheid aan wilde honden heeft in Afrika. Grote hoeveelheden olifanten migreren tussen dit park en het in Botswana gelegen Chobe National Park en het park is rijk aan allerlei soorten safaridieren. De Big 5 kunt u hier vinden en wie weet ziet u de zwarte neushoorn, die hier nog voorkomt en zeer goed wordt beschermd.
  Hier is ook het hoofdkantoor van Painted Dogs Conservation gevestigd, waar u de eerste 4 nachten zult verblijven. Houdt u er rekening mee dat u echt bij het project zelf verblijft en de kamers rusticaal zijn ingericht. Schoon, maar de badkamers worden gedeeld en de maaltijden worden door het projectteam verzorgd. Er zijn in het totaal maar 5 kamers en u wordt op geslacht ingedeeld. Als u alleen reist is het mogelijk om ook hier een eigen kamer te reserveren, maar dan betaalt u een forse toeslag. Deze middag heeft u uw eerste kennismaking.

  Verblijf PDC eenvoudige tweepersoonskamer met gedeelde badkamer

 3. Dag 3 Op pad met PDC

  De komende 4 dagen wordt u ondergedompeld in natuurbescherming terwijl u twee keer per dag of een hele dag op safari gaat met de beste wilde honden tracker van Hwange; Jealous Mpofu. U krijgt een bevoorrecht inzicht in het werk dat zij doen om de Afrikaanse wilde hond en zijn leefomgeving te beschermen met behulp van de lokale bevolking. U bezoekt onder andere het rehabilitatiecentrum waar gevangen honden worden voorbereid op een terugkeer in de vrije natuur. U krijgt een demonstratie van de beruchte K9 ‘sniffing dogs’ die worden ingezet om stropers op te sporen en u zult een Anti-Poaching Unit ontmoeten. Een absolute must is het Childrens Bush Camp waar de kinderen uit de omringende dorpen kennismaken met de positieve zijde van al het wildlife dat hen omringd.

  Tussendoor op 15 oktober ontmoet u de onderzoekers van de Hwange Game Count en krijgt u een uitgebreide briefing van het onderzoek en uw taken. Deze telling wordt al sinds 1972 ieder jaar in september/oktober uitgevoerd en hiermee is er voortreffelijke data voorhanden over de impact van de mens op het dierenleven in Zimbabwe’s grootste nationale park. Op 17 oktober worden alle waterholes/drinkplaatsen in Hwange bezet met rangers, onderzoekers en vrijwilligers die gedurende 24 uur de bewegingen van de zoogdieren moeten registreren die de drinkplaatsen bezoeken. Onze groep zal in drie shifts worden ingedeeld om ons waterhole Livingi te bemannen dat in de buurt ligt van PDC. Tussendoor gaat u uitgebreid op game drive om de wilde honden op te sporen. Het is uiteraard niet gezegd dat u tijdens deze reis ook de wilde honden in het wild zult zien, want alles is afhankelijk van waar de roedel zich op dat moment bevindt. Wilde honden hebben een territorium dat honderden kilometers beslaat en het blijft dus nog steeds een kwestie van geluk. Zelfs ervaren onderzoekers kunnen de honden alleen met zekerheid opsporen als de dieren jongen hebben bij het hol, waar ze dan vaak meerdere maanden verblijven.

  Verblijf PDC eenvoudige tweepersoonskamer met gedeelde badkamer o.b.v. volpension incl. activiteiten

 4. Dag 4 Op pad met PDC

  Zie dag 3

  Verblijf PDC eenvoudige tweepersoonskamer met gedeelde badkamer o.b.v. volpension incl. activiteiten

 5. Dag 5 Game Count

  Zie beschrijving dag 3

 6. Dag 6 Ontdek Hwange National Park

  Op 18 oktober als ook de nachtbrakers van de telling zijn opgefrisd, wordt u opgehaald voor uw volgende bestemming. Het comfortabele Camp Hwange. Camp Hwange ligt in het hart van Hwange National Park in Zimbabwe. Hier kunt u op safari zoals safari bedoeld is met comfort maar zonder overdreven luxe. Het kamp bestaat uit 7 tent chalets met rietgedekte daken en de originele ’bucket shower’. Iedere chalet heeft een eigen veranda die uitkijkt over een grote en drukbezochte ‘waterhole’. De elektriciteit is volledig op zonne-energie om het milieu te sparen. Elk chalet kijkt uit op een permanente waterpoel. De chalets met rieten daken zijn ruim en luchtig, ingericht met stijlvolle eenvoud en met eigen badkamerfaciliteiten voor uw totale comfort..

  Ervaren gidsen nemen u mee op game drives en wandelsafari’s in de privéconcessie of in het nationale park zelf en er zijn meerdere hides aangelegd van waaruit u de dieren wel van heel dichtbij kunt zien. Davison’s Camp is genoemd naar de eerste wildlife ranger in het park en zij zijn betrokken bij het onderzoek naar de olifanten van Hwange.
  Er zijn veel drinkplaatsen en natuurlijke bronnen in dit gedeelte van Hwange en vooral in de droge maanden (juni-november) trekt dit grote kuddes aan. Olifanten, buffels en meer zeldzame soorten zoals de sabel- en roanantilopen worden hier regelmatig gezien. Uw verblijf is hier 3 nachten/4 dagen op basis van volpension, inclusief alle activiteiten.

  Verblijf in het comfortabele Camp Hwange o.b.v. volpension incl. activiteiten

 7. Dag 7 Ontdek Hwange National Park

  Zie beschrijving dag 6

  Verblijf in het comfortabele Camp Hwange o.b.v. volpension incl. activiteiten

 8. Dag 8 Ontdek Hwange National Park

  Zie beschrijving dag 6

  Verblijf in het comfortabele Camp Hwange o.b.v. volpension incl. activiteiten

 9. Dag 9 Transfer naar Victoria Falls en einde reis

  Deze ochtend neemt u afscheid van de wilde honden, leeuwen en van Hwange en reist u terug naar de Victoria Falls. U heeft een picknick lunch bij voor onderweg en verblijft in de comfortabele Ilala Lodge in de buurt van de watervallen.
  De Victoria Falls zijn legendarisch en door dr. David Livingstone vernoemd naar koningin Victoria. Het is één van de zeven wereldwonderen en een absolute must om te hebben meegemaakt. 500 miljoen liter water stort hier per minuut naar beneden en niet voor niets wordt hij lokaal ‘Mosi-oa-Tunya’ oftewel ‘the Smoke that Thunders’ genoemd.
  Deze avond staat een dinner cruise over de Zambezi gepland, waarbij u de bovenloop van de Zambezirivier verkend die eigenlijk twee nationale parken doorkruist, Zambezi NP in Zimbabwe en Mosi-oa-Tunya NP in Zambia. U zult dan ook zeker wildlife zien!

  Verblijf Ilala Lodge o.b.v. logies ontbijt incl. Dinner Cruise

 10. Dag 10 Victoria Falls

  Vandaag staan dan eindelijk de watervallen zelf op het programma. De ingang ligt in een uitgestrekt natuurgebied met een eigen aparte flora en fauna door het water dat hier in overvloed aanwezig is en neerslaat. U kunt er zelf op uit trekken om de paden te bewandelen die de watervallen vanuit diverse view points laten zien. In de middag is een gezamenlijke lunch gepland bij het Lookout Cafe.
  Deze middag heeft u dan nog de gelegenheid voor extra excursies (niet inbegrepen); een excursie naar de Victoria Falls brug, bungee jumping, rafting en een helikoptervlucht behoren tot de mogelijkheden. Dit verzorgen wij graag voor u, maar geeft u dit aan bij boeking.

  Verblijf Ilala Lodge o.b.v. logies ontbijt incl. lunch en afscheidsdiner

 11. Dag 11 Terug naar Johannesburg

  Vandaag komt er helaas een einde aan uw reis. U wordt samen met de rest van de groep naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Johannesburg en doorvlucht naar Amsterdam. (deze laatste is nog niet inbegrepen)

 12. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Extensie’s
  Het is uiteraard mogelijk om uw verblijf in Zimbabwe te verlengen met bijv. Mana Pools of een uitstapje je maken naar Livingstone in Zambia of Chobe NP in Botswana. Of boek een korte historische treinreis door Zimbabwe en Zuid-Afrika vanaf Victoria Falls naar Pretoria.

Painted Dogs Conservation Hwange web
Wilde hond Mombo
hwange Game COunt
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Het verblijf bij het basiscamp van Painted Dog Conservation in Hwange is eenvoudig. De kamers zijn rusticaal ingericht en schoon, maar de badkamers worden gedeeld. De maaltijden worden door het projectteam verzorgd. Er zijn in het totaal maar 5 kamers en u wordt op geslacht ingedeeld. Als u alleen reist is het mogelijk om ook hier een eigen kamer te reserveren, maar dan betaalt u een forse toeslag.

PDC, wilde honden zimbabwe, wilde honden stichting

Verblijf Camp Hwange in Hwange NP

Camp Hwange, Hwange NP, safari Zimbabwe

 

Verblijf Ilala Lodge op loopafstand van de Victoria Falls

reis zimbabwe, safari zimbabwe, victoria Falls

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.
bagage safari, bagage verre reis

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de wandelsafari is het belangrijk dat u camouflagekleuren draagt. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Indien u in het winterseizoen reist, adviseren wij u om ook warme kleding mee te nemen omdat de avonden en nachten fris kunnen zijn. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en zaklamp niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten: Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid. U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Mhoro en dankuwel is Waita zvako in de lokale Shona taal.

 

Graag willen wij ook uw aandacht vragen voor het volgende:

Wij werken zoveel mogelijk samen met lodges waarbij zoveel mogelijk lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Deze mensen worden lokaal opgeleid en hebben meestal niet de beste scholingskansen gehad. De kennis van de Engelse taal kan daardoor beperkt zijn en los daarvan is het ook moeilijk om alle accenten te verstaan. Vanuit hun cultuur zullen ze altijd glimlachen, maar niet graag navragen wat u bedoelt. Iedereen doet hun best om u een zo goed mogelijke tijd te geven, maar wij hopen dat u er begrip voor heeft dat soms niet alles even soepel verloopt. Reist u op 4-5 sterren niveau, dan mag u uiteraard wel verwachten dat de service perfect is.

Reis plasticvrij

We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen:
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

De munteenheid in Zimbabwe is overgegaan op de USD $. Voor de huidige koers verwijzen wij u naar het internet. Echter de Euro en de Zuid-Afrikaanse Rand worden ook geaccepteerd, al is de koers minder gunstig. Dollars kunt u in Nederland of België via de bank bestellen. Let u er op niet te grote coupures mee te nemen.
Travellers cheques en buitenlands geld kunnen zonder problemen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om naast USD, in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. Echter alleen International Visa is algemeen geaccepteerd in de grote steden. Mastercard wordt niet bij alle banken geaccepteerd; de lodges accepteren wel Mastercard en Visa. Indien u niet beschikt over Visa raden wij u aan om voldoende dollars of travellers cheques mee te nemen. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Zimbabwe is warm, maar niet drukkend warm, met gemiddeld 7 zonne-uren per dag het hele jaar door. Over het algemeen zijn de dagen zonnig en de nachten helder. De temperaturen en hoeveelheid regen variëren met de hoogte. De hooglanden zijn koeler en de lagere gedeeltes, waaronder ook de Zambezi Vallei, kunnen flink heet worden in de zomermaanden. Meer dan 35° overdag ten opzichte van 28° in de hooglanden. De regenperiode valt in de zomer van november tot april. De winter van mei tot juli is droog en koel met gemiddelde temperaturen tussen 13° C en 20° C. ’s nachts kan de temperatuur naar beneden dalen tot wel -5°C afhankelijk van de regio. Van augustus tot oktober wordt het steeds droger en warmer.

U dient in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij aankomst nog tenminste zes maanden geldig is. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum kunt u op de luchthaven aanvragen bij aankomst in het land zelf. Dit kost USD 30. Let u op dat de tijd op de stempel voor de reisduur NOOIT korter is dan uw eigenlijke verblijf aldaar. Liever een aantal dagen langer, voor de zekerheid. Als reiziger bent u altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten!

Bezoekt u zowel Zimbabwe als Zambia, voor bijvoorbeeld een bezoek aan beide kanten van de Victoria Falls, vraag dan naar het handige KAZA Univisa dat 30 dagen geldig is.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Een absolute aanrader zijn de producten gemaakt van gevonden valstrikken in het snare-art centre bij Painted Dog Conservation.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is plus 2 uur. In Zimbabwe is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

 

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Zimbabwe is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De politieke situatie is helaas ook nog steeds niet ideaal. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner