Leeuwen jong StichtingSPOTS

Wandelen met leeuwenwelpjes is geen natuurbescherming

Op beurzen en via andere reisaanbieders worden wij steeds vaker geconfronteerd met reizen waarbij het mogelijk is om wilde dieren te verzorgen en met hen op de foto te gaan. In zuidelijk Afrika wordt zelfs aangeboden dat je met leeuwenwelpjes kunt wandelen om hen te laten wennen aan een verblijf in de vrije natuur. Heel geraffineerd wordt gezegd dat dit bijdraagt aan natuurbescherming. Wandelen en knuffelen met wilde dieren is vooral leuk voor onszelf!

Maar alleen al als u zelf logisch nadenkt, merkt u dat dit niet klopt. Leeuwenwelpjes die veel te vroeg worden weggehaald bij hun moeder om door mensen weer in aanraking te worden gebracht met de vrije natuur ?! Een mooie vorm van inkomsten voor toeristische organisaties en zwartmakerij van oprechte natuurbescherming.

Hoe groot de verleiding ook is, probeer hem te weerstaan in het belang van de dieren zelf. Waar gaan deze dieren naar toe als ze niet meer zo klein en knuffelig zijn? Krijgen ze dan nog fatsoenlijke behuizing of eindigen ze als trofee voor de jacht? In Zuid-Afrika worden ieder jaar tussen de 500 en 1000 leeuwen gedood die worden gefokt voor de jacht. Voor meer informatie kijkt u bij Stichting SPOTS.

Op 15 maart organiseren Stichting SPOTS en Vier Voeters de Global March for Lions in Amsterdam. Deze demonstratie vindt op meerdere plaatsen wereldwijd plaats, ook in Brussel, en is een manier om aandacht te vragen voor het feit dat de Koning der dieren dreigt uit te sterven.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner