petitie-foto-

Zet je in tegen de illegale handel in bedreigde diersoorten en onderteken onze petitie

tijgersafari, tijger, kanha, tijgerreis kanhaDe WHO (World Health Organisation) wil de handel in traditionele Chinese medicijnen uitbreiden op de World Health Assembly in Genève eind mei. Zij willen traditionele medicijnen (TM en dus ook TCM – traditionele Chinese medicijnen) opnemen in de ICD (International Classification of Diseases). Hoewel de ICD niet gaat over geneesmiddelen, is de algemene verwachting dat opname in deze lijst leidt tot meer acceptatie en dus tot een groei van TM en TCM. China hoopt hiermee haar export van deze producten uit te breiden en daarmee wordt de druk op de reeds bedreigde dieren nog verder vergroot. Veel mensen in Azië denken dat specifieke lichaamsonderdelen van dieren, zoals tijgerbotten, neushoornhoorn of pangolinschubben, helend werken tegen allerlei ziektes en kwalen. Dat geloof heeft er in combinatie met economische groei van China de afgelopen decennia toe geleid dat veel diersoorten met uitsterven worden bedreigd.

Pangolin Conservation Project Sri LankaWij denken dat het daarom essentieel is dat de aangesloten leden van de WHO, waaronder ook Nederland, zich expliciet uitspreken tegen deze vorm van gebruik in traditionele medicijnen. Help ons: we kunnen alleen een stevig signaal afgeven als veel organisaties en individuele mensen de brief ondertekenen. Teken daarom de petitie en deel deze op jouw social media kanalen na tekening.