Olifanten Okavango

Botswana: Wildlife van de Okavango

richtprijs 6.195

Highlights van deze natuurreis:

 • Ontdek het wildlife in de beroemde Okavango Delta, UNESCO Wereld Erfgoed.
 • Vlieg meermaals over deze grootste binnenlandse delta, een indrukwekkend schouwspel.
 • Trek er 7 dagen, te voet, met de auto of de boot, op uit.
 • U verblijft 6 nachten in twee klassieke safarikampen op verschillende locaties.
 • Verblijf in het meest wildlrijke gebied van de Okavango; bij de Selinda Spillway.
 • Krijg een bijzonder inzicht in het werk van de Botswana Predator Conservation Trust.
 • Reist u in het regenseizoen van 11-1 t/m 31-3 dan is de reissom €1600,- lager.
 • Reis van september t/m december 2024 met 10% korting!
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reisperiode Het hele jaar door
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Botswana: Wildlife van de Okavango.

Op deze wildlife reis brengt u een uitgebreid bezoek aan de Okavango Delta in Botswana. Het gaat om de grootste binnenlandse delta ter wereld en tevens de duizendste toevoeging aan de UNESCO werelderfgoedlijst. Van maart tot augustus zorgt het toevoersysteem van rivieren uit het hart van Afrika voor een letterlijke overvloed aan water. Omdat deze tijd samenvalt met de drogere winter in Botswana is er het hele jaar door volop leven in de Okavango Delta. Door de vele open vlaktes is het ook eenvoudiger om het dierenleven te voet, met de auto of met de boot op te sporen.

Op deze reis bezoekt u twee klassieke safarikampen in de beste wildlife gebieden aan de rand van de Okavango Delta. In ieder kamp verblijft u drie nachten en u vliegt hier vanaf Maun naar toe. Uw reis begint met een vlucht van Maun over de prachtige watervlaktes naar het Little Sable camp in de Khwai area, een relatief droog gebied in de delta met veel wild. In dit safariparadijs gaat u er elke dag op uit, op zoek naar onder andere de Big 5. De volgende drie dagen vertoeft u in Duke’s Camp dat direct aan de Selinda Spillway rivier ligt. Ook hier komt u via een spectaculaire transfer door de lucht. De omgeving leent zich naast de gangbare safari-opties ook perfect voor een tocht met een traditionele mokoro, waarbij de rivieroevers het toneel kunnen zijn voor prachtige spektakels, met viervoeters en vogels in de hoofdrol.

Dat de Okavango Delta een walhalla is voor dierenliefhebbers mag duidelijk zijn. Het is het thuis van grote kuddes olifanten en buffels, troepen leeuwen. De cheetah en luipaard worden regelmatig gezien en ook wilde honden zijn goed vertegenwoordigd in dit gebied. Voor geïnteresseerden is het mogelijk om in  kennis te maken met onderzoek van de Botswana Predator Conservation Trust die hier onderzoek doen naar de roofdierenen. Het project waaraan uw reis ook bijdraagt.

Wilt u nog meer inzicht in natuurbescherming?
Vraag dan naar onze 8-daagse Botswana Conservation Safari waarbij u naast de hier genoemde kampen ook nog 2 nachten in Meno a Kwena verblijft in de Kalahari en in ieder kamp een heel bijzonder inzicht krijgt in natuurbescherming. Elephants For Africa, Wild Dog Research Camp, Khwai Community project & de Elephant Express van Life with Elephants. U reist in een kleine groep van 2-6 personen vanaf €10.995,- per persoon. Vertrek 17 t/m 24 november 2024 en 15 t/m 22 februari 2025.

 

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 6 overnachtingen op 4 sterren niveau o.b.v. volpension incl. drankjes, activiteiten & gamedrives
 • Binnenlandse vluchten vanaf Maun en tussen de kampen
 • Bijdrage aan Botswana Predator Conservation Trust. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom per persoon vanaf €6295,- is o.b.v. een tweepersoonskamer. Reist u in het regenseizoen van 11-1 t/m 31-3 dan is de reissom €1600,- lager. Toeslag hoogseizoen is €2300,- p.p. (van 1-7 t/m 31-10).
 • Reis van september t/m december 2024 met onze Long Stay special en ontvang 10% korting!
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Maun. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in de Okavango

  Vandaag komt u aan in Maun om vervolgens in een klein vliegtuig over de spectaculaire Okavango Delta naar de Khwai area te vliegen. De Khwai area is een reservaat met een oppervlakte van 35.000 hectare in de Okavango Delta, gelegen naast het bekendere Moremi Game Reserve. Het reservaat staat bekend om zijn rijke dierenleven. Het reservaat is gelegen in een relatief droog deel van de Okavango delta, wat als voordeel heeft dat er minder begroeiing is die een fantastische wildlife sighting in de weg staat. Het Little Sable is een klein safariparadijs. U verblijft hier de komende drie nachten.

  U dineert onder de sterrenhemel in Little Sable.

 2. Dag 2 Op safari in de Khwai area

  De twee dagen dat u hier verblijft verkent u de Khwai area. ’s Ochtends heeft u de keuze om na een licht ontbijt met de auto, te voet of in een traditionele mokoro op pad te gaan. Hierna heeft u genoeg tijd om de vers opgedane ervaringen te verwerken bij een uitgebreide brunch en een paar uur bij het zwembad of in de bibliotheek te vertoeven. Rond vier uur gaat u weer op gamedrive, op zoek naar dieren die na een dutje in de hete middagzon weer actief worden. Als u dan nog niet verzadigd bent met natuur, is er na het diner de optie om met een gids op nightdrive te gaan. Een nightdrive is de perfecte manier om de wildernis die u denkt te kennen van de daguren eens op een andere manier te zien. In de nacht is het dierenleven totaal anders en komen dieren zoals stekelvarkens, genetkatten en met een beetje geluk zelfs een caracal vanuit hun schuilplaats tevoorschijn.

  U dineert onder de sterrenhemel in Little Sable.

 3. Dag 3 Op safari in de Khwai area

  Zie beschrijving dag 2.

 4. Dag 4 Vlucht naar Selinda

  In de ochtend heeft u nog tijd voor een ochtendactiviteit in de Khwai area. Daarna vliegt u, weer over de schitterende Okavango Delta, naar Duke’s Camp. Dit schitterende tented camp is gelegen in een natter gedeelte van de Okavango Delta dan Little Sable. Het ligt aan de Selinda Spillwayrivier, die uitstekende mogelijkheden biedt voor bootexcursies. Na aankomst in het camp is er nog tijd voor een game drive om het gebied rondom het kamp te verkennen.

  U dineert onder de sterrenhemel in Duke’s Camp.

 5. Dag 5 Ontdek de Okavango delta

  De komende twee dagen gaat u vanuit Duke’s Camp Camp de Okavango Delta verkennen. Het kamp is gelegen in de uiterwaarden van het Selinda River system, dus bootexcursies in een motorboot of een traditionele mokoro zullen veel op het programma staan. Vanuit de boot is het dierenleven in en aan de oevers van de rivier vanuit een perfect perspectief te aanschouwen. Daarnaast gaat u ook elke dag op game drive om op het land op zoek te gaan naar de meest bijzondere dieren. Het gebied staat bekend om zijn grote trefkans van wilde honden.

  U dineert onder de sterrenhemel in Duke’s Camp.

 6. Dag 6 Ontdek de Okavango delta

  Zie beschrijving dag 5.

  Het is ook mogelijk om vanuit Duke’s Camp een nacht door te brengen op een afgelegen eiland voor u alleen, met uw natuurgids uiteraard. U gaat hier per mokoro naar toe en slaapt in een comfortabel bed met mosquitonet (Fly Camp) onder de open sterrenhemel. Alleen mogelijk op aanvraag van april t/m oktober. Meerprijs vanaf €650,- per persoon.

 7. Dag 7 Vertrek uit de Okavango delta

  Na een laatste ochtendactiviteit zit het avontuur in de Okavango Delta er helaas weer op. U vliegt vanuit het Duke’s Camp terug naar Maun om vervolgens uw reis terug naar huis voort te zetten.

  Tip: Wilt u een uniek kijkje achter de schermen van natuurbescherming? Breng dan een bezoek aan Botswana Predator Conservation’s BioBoundary Project. In Maun kunnen wij een bezoek aan het hoofdkantoor/laboratorium in Maun voor u regelen.

 8. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Deze 7-daagse reis kunt u perfect combineren met de Luipaard & Onderzoeksreis in het zuiden van Botswana aan de Limpoporivier of met een verblijf in Jack’s Camp in de Kalahari.

  Vraag ook naar onze 9-daagse Botswana Conservation Safari waarbij u naast de hier genoemde kampen ook nog 2 nachten in Meno a Kwena verblijft in de Kalahari en in ieder kamp een heel bijzonder inzicht krijgt in natuurbescherming. Elephants For Africa, Wild Dog Research Camp, Khwai Community project & de Elephant Express van Life with Elephants. Vanaf €7495,- per persoon.

Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Little Sable in de Okavango Delta

safari Okavango Delta

 

Duke’s Camp in de Okavango Delta

Okavango Delta, Safari botswana

 

Of waardeer uw reis op met een verblijf bij Sable Alley, Tuludi of Mombo Camp (in volgorde van prijsklasse)

Sable Alley in Kwai Private Reserve

duurzame lodge Okavango Delta

Tuludi in Kwai Private Reserve

Tuludi

Mombo Camp op Chief’s Island

Mombo Camp

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

 

U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor, een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste. Voor de trekking te voet is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt. Wij adviseren hier ook stevige wandelschoenen en een lange broek om u te beschermen tegen scherpe dorens. Neemt u in ieder geval ook warme kleding mee omdat de nachten in de woestijn fris kunnen zijn (10-15C). Vergeet vooral ook uw verrekijker en camera niet.
Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf in Botswana niet altijd kunnen worden opgeladen.
Vergeet u ook niet uw rijbewijs mee te nemen als u van plan bent auto te rijden.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, zwemkleding, antimuggenmiddel, moneybelt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Dumela en dankuwel is Ke a leboga in de lokale Setswana taal. De officiële taal is nog steeds Engels.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen:

1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’


Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app

De munteenheid in Botswana is de Pula. Voor de huidige koers verwijzen wij u naar het internet.
Travellers cheques en buitenlands geld kunnen zonder problemen worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. International Visa en Mastercard zijn geaccepteerd in de grote steden en in veel steden kunt u ook pinnen. Mastercard wordt niet bij alle banken geaccepteerd; de lodges accepteren wel Mastercard en Visa. Indien u niet beschikt over Visa raden wij u aan om dollars of travellers cheques mee te nemen. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Wij raden u wel aan om indien u op eigen gelegenheid reist altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 U$) op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Botswana heeft over het algemeen een subtropisch klimaat, al zijn er per regio wel verschillen. In het droge zuidwestelijke deel van het Kgalagadi gebied valt zeer weinig regen terwijl in het noordoostelijke deel van het Chobe gebied bijna 2,5 keer zoveel regen valt. In de zomer variëren de temperaturen van minimaal 15° ’s nachts tot 36° overdag en op sommige plekken kan het zelfs nog hoger oplopen. In de winter varieert het van 5° ’s nachts tot ca. 30° overdag, is het zonnig met heldere luchten en koele nachten. Op sommige plekken kan het echter tot onder het vriespunt komen.

Regenseizoen: november – maart (zomer), hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en veel regen
Droge seizoen: mei – september (winter), warm en overwegend droog.

U dient in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij aankomst nog tenminste zes maanden geldig is. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Daarnaast is er geen visum nodig voor Botswana bij een verblijf korter dan 3 maanden.

Let op: Vanaf 1 oktober 2016 dient u wanneer u reist met kinderen een officieel geboortecertificaat van het kind, inclusief de namen van beide ouders, in het Engels te kunnen overhandigen. Reist u niet met uw eigen kinderen, dan heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Informeert u bij de ambassade/ het consulaat naar de laatste stand van zaken.

Op safari vragen wij u om zich aan de volgende regels te houden:

 • Houd afstand van wildlife en vraag uw gids niet om dichterbij te gaan voor die ene foto
 • Maak zo min mogelijk geluid om de dieren niet te verstoren
 • Neem al het afval mee terug naar het kamp
 • Luister ten alle tijden naar uw gids, ook voor uw eigen veiligheid!

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het tijdsverschil met de officiële Greenwich tijd is plus 2 uur. In Botswana is er geen verschil tussen zomer- of wintertijd.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over overige vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Botswana is een land met grote verschillen tussen arm en rijk. De mensen zijn vriendelijk maar kleine criminaliteit (diefstal) komt voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.
 • Creditcardfraude komt helaas voor. Houd u uw kaart dan ook altijd in het oog en laat niemand meekijken als uw pincode intoetst.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner