‘Life of Pi’ bij onze lodges in India

Amit Sankhala, de eigenaar van onze lodges in Pench, Kanha en Bandavgarh NationalLife of Pi poster Park heeft wel iets weg van het fictieve karakter van Piscine Patel in de film Life of Pi, ontdekte reisjournaliste Debbie Pappyn tijdens een interview voor Villa d’Arte.

Zijn grootvader was directeur van de Zoo van Delhi en werd de ‘Tiger man of India’ genoemd toen hij in de jaren 1970 Project Tiger lanceerde. Niemand daarvoor dacht toen aan bescherming van de tijger terwijl het dier op dat moment in India al bijna uitgestorven was. Zijn vader opende de eerste twee ecolodges van India waardoor hij liet zien dat ook toerisme kan bijdragen aan natuurbescherming. Bandavgarh en Kanha Jungle lodge zijnAmit Sankhala nu nog steeds in het bezit van de familie.
Zijn vader verhuisde met het gezin naar Canada en na zijn studie te hebben afgerond heeft Amit Sankhala de draad in India weer opgepakt. Inmiddels is ook een derde lodge, Jamtara Wilderness Camp in Pench aan het assortiment van duurzame lodges toegevoegd. Daarnaast is Amit Sankhala actief voor TOFTigers, een campagne die door middel van duurzaam toerisme bijdraagt aan tijgerbescherming.

Via All for Nature Travel zijn de genoemde lodges en de parken te bezoeken. Kijkt u bijvoorbeeld bij de Deluxe Tijgersafari, de Ultieme Tijgersafari of de India Big 5 safari of laat u een reis op maat voor u uitwerken in combinatie met enkele culturele hoogtepunten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.