plasticpledge achterkant

All for Nature Travel heeft vandaag de Plastic Pledge ondertekend!

All for Nature Travel heeft vandaag samen met ruim 100 bedrijven en organisaties uit de toerismesector de International Tourism Plastic Pledge ondertekend. Hiermee spreekt zij uit zich gezamenlijk in te zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen.

Elk jaar belandt ruim acht miljoen ton plastic in de zee. Geschat wordt dat er in 2050 meer plastic dan vis in de zee zit. De toerismesector draagt hier ook aan bij. Denk aan door toeristen gebruikte flesjes, rietjes en tasjes. Uit onderzoek blijkt dat hotelkamerbezoekers twee keer zo veel plastic afval genereren als een normaal huishouden in dezelfde regio.

“Los van de schrijnende voorbeelden van dode albatrossen en walvissen met plastic in hun maag, zeeschildpadden verwikkeld in plastic zakken en netten”, ervaarde oprichter van All for Nature Tarvel, Annemiek van Gijn, helaas zelf ook hoe moeilijk het is om het probleem aan te pakken. “Reizend, naar de uithoeken van deze wereld, met mijn gezin van 2 kinderen, was mijn grootste ergernis altijd de enorme berg plastic flessen die wij achterlieten. Ook al hadden wij een eigen waterfles, daar moet wel gezond water in als je met kinderen reist. De afgelopen twee jaar heb ik weer veel gereisd en het was heerlijk om te ervaren dat ook landen als Zambia, India, Namibië en Ecuador en in ieder geval onze duurzame lodges en accommodaties aldaar, helemaal klaar zijn om waterflessen bij te vullen en wegwerpplastic te verbannen. “

MVO Nederland is de initiatiefnemer van de International Tourism Plastic Pledge en Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland geeft aan: “Toerisme is een van de grootste sectoren ter wereld. Daardoor draagt de sector een grote verantwoordelijkheid én heeft het de potentie om een verschil te maken. Wij zijn enorm trots dat we deze 100 bedrijven in de toeristische sector hebben kunnen samenbrengen voor de pledge. Samen kunnen de bedrijven het verschil maken in de overgang naar een circulaire economie.”

Meer informatie hierover is te vinden op www.tourismplasticpledge.com

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner