tijgerwelpen in Kanha NP ©All for Nature Travel

Goed nieuws voor de tijger in India

Na alle negatieve coronaverhalen even een klein lichtpuntje uit India. Zij doen ontzettend veel voor de bescherming van de tijger, maar het is ook goed om te horen dat het beleid letterlijk zijn vruchten afwerpt. In onze favoriete provincie en de tijgerstaat van India, Madhya Pradesh, is er een babyboom van jonge welpen. Er zijn 125 tijgerwelpen geregistreerd in de leeftijd van 5 t/m 12 maanden verdeeld over 6 nationale parken. Bandavgarh National Park spant de kroon met 41 welpen, daarna Kanha met 20 jonge tijgers en Pench  NP met 13 welpen.

Zelf ook op zoek naar de tijger in Bandavgarh National Park of Kanha & Pench National Park?

Kijk dan bij de volgende tijgersafari’s:

India: Tiger Hotspots

India: Deluxe Tijgersafari

PS: In India gaat het gelukkig een stuk beter met de coronabesmettingen. Per 1 juli van dit jaar is de besmettingsgraad al weer vergelijkbaar met Nederland.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner