veilingdiner GlobeGuards met dank aan Ruben Hoekstra

Record opbrengst op Veiling Dag van de Natuur

Ieder jaar organiseert GlobeGuards rond Werelddierendag de Dag van de Natuur met een veiling in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. De veilingopbrengst van deze 10e editie was maar liefst €177.150!  All for Nature Travel is al jarenlang de vaste sponsor van dit evenement.

GlobeGuards is een non-profit federatie van 23 Nederlandse organisaties die zich richten op natuurbescherming over de hele wereld.  Zij zijn actief in meer dan 30 landen op 4 continenten en zetten zich in voor meer dan 100 bedreigde diersoorten en hun habitat.

Op de Dag van de Natuur worden unieke natuurbelevenissen geveild die aangedragen zijn door de leden van GlobeGuards. De opbrengst van deze veiling is voor veel van de leden een heel belangrijke inkomstenbron om hun natuurbeschermingsactiviteiten voort te kunnen zetten. De voorgestelde natuurbelevenissen zijn unieke ervaringen waarbij u vaak achter de schermen kunt kijken bij de organisatie of het zijn speciale items die door die organisaties ingebracht zijn.

Prof. Joop Schaminée opende de avond op 6 oktober met een interessante uiteenzetting over het belang van het veilig stellen van de basis van onze biodiversiteit; de soorten. Daarna ging het veilingdiner, perfect samengesteld door de keukenbrigade van Koninklijke Burgers’ Zoo, van start. Tussen de gangen door verzorgde veilingmeester Frank Buunk, samen met gastheer Alex van Hooff, de veiling van 36 bijzondere veilingitems. Er werd weer veel én gul geboden! Elke euro van de opbrengst van €177.150,- komt dan ook goed terecht.

Een greep uit de natuurprojecten die een mooie bijdrage krijgen:
Slingerapen kunnen binnenkort met meerdere luchtbruggen de snelweg vermijden die dwars door de Braziliaanse Amazone loopt. Dit is een project van Future for Nature.

Stichting Rugvin is ook goed ondersteund. Hiermee kan zij nog beter onderzoek doen naar de rol die walvissen wereldwijd spelen in het behoud van biodiversiteit en de klimaatverandering.

Community rangers die de chimpansee populatie rond hun dorp in Guinee-Bissau monitoren krijgen een nieuw uniform. Stichting Chimbo zet zich in voor de chimpansee en haar leefgebied.

Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem en All for Nature Travel ondersteunen dit evenement al jaren en doen hun best om een optimale ambiance te creëren voor de veilingbezoeker.

veiling GlobeGuards

foto’s gemaakt door Natalja van Elst

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner