Elephant Collaring – de ervaring van uw leven!

Heeft u een warm hart voor olifanten en wilt u substantieel bijdragen aan hun behoud? Dan is dit dé ervaring van uw leven. Reis van 23 t/m 27 augustus naar Tanzania en trek er op uit met het projectteam van de Six Rivers Foundation als zij een olifant gaan voorzien van een halsband met zender. U vliegt mee met de helikopter om een geschikte olifant op te sporen en te verdoven en wordt onderdeel van het ‘ground team’ als de collar wordt bevestigd. U zult zich nederig voelen vlak naast deze majestueuze gigant.

Meerdere olifanten moeten worden gezenderd om de migratieroutes in kaart te brengen zodat Human-Wildlife conflicten kunnen worden voorkomen. Deze reis brengt u naar Nyerere National Park, voorheen Selous. Selous is sinds 1986 een UNESCO Werelderfgoed en beslaat een groot gedeelte van het oosten van Tanzania. Ook grote roedels leeuwen en wilde honden kunnen hier nog ongestoord jagen in de ongerepte wildernis. In 2019 kreeg Selous de National Park status en werd daarmee het grootste nationale park van Afrika. De naam veranderde toen ook naar Nyerere National Park.

Het zenderen van olifanten is een enorme operatie waarbij los van de dure halsbanden met zenders, een helikopter, een dierenarts, een compleet team op de grond met rangers en auto’s moeten worden ingehuurd voor enkele weken. Vanuit uw reissom van €42.000,- helpt u dit te bekostigen en kunt u hierbij zelf aanwezig zijn met twee personen. Tegen een geringe meerprijs is het mogelijk om uw eigen gezelschap uit te breiden tot maximaal 8 personen. Alle overnachtingen, maaltijden, park permits, safari’s en binnenlandse vluchten vanaf Dar es Salaam zijn inbegrepen voor 5 dagen en u zult van 23 t/m 27 augustus verblijven in comfortabele safaritenten. We kunnen uw reis uiteraard ook uitbreiden met onze andere parken in Tanzania.

Interesse in deze werkelijk unieke ervaring? Neem contact met ons op voor alle details.

 

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten