Uakari Lodge © JP Borges Pedro

Verdronken bos in de Amazone – Volkskrant Magazine

Reisjournalist Noël van Bemmel reisde met All for Nature Travel naar het Mamirauà natuurpark in de Amazone. Dit leverde een  prachtig reisartikel ‘Verdronken bos’ op in Volkskrant Magazine.

De Amazone wordt bedreigd, maar Mamirauà natuurreservaat dat midden in de Amazone ligt vormt hierop een uitzondering. Dit enorme natuurpark wordt nog altijd goed beschermd. Ecotoeristen kunnen ertoe bijdragen dat dat zo blijft. Veel bezoekers komen speciaal om een dag mee te lopen met jaguaronderzoeker Miguel Monteiro. Hij vertelt dat steeds meer dorpelingen begrijpen dat ecotoeristen speciaal voor de jaguar komen, wat weer banen oplevert als schipper, kok of gids.

Koop de weekendeditie van Volkrant Magazine (14 maart 2020) of lees hier over de bijzondere ervaringen in de Amazone van Noël van Bemmel.

Zelf afreizen naar het hart van de Amazone én verblijven in deze bijzondere lodge? De Uakari Lodge is in iedere reis naar Brazilië in te passen. Kijk voor inspiratie bij onze reis Brazilië: Natuur & Wildlife of lees meer over de Uakari Lodge.

 

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten