FFN_voorbeeld van luchtbrug

All for Nature sponsort luchtbrug voor apen in de Amazone

Op de veiling van GlobeGuards afgelopen najaar kwam dit bijzondere veilingitem onder de hamer: ‘Ondersteun het bouwen van luchtbruggen voor primaten in de Amazone en laat apen veilig oversteken’. Met onze passie voor wildlife en inzet voor natuurbescherming hebben we natuurlijk op dit veilingitem van Future for Nature geboden! Future for Nature is één van de 23 leden van GlobeGuards, een organisatie die wij met onze reizen ondersteunen.

Dierlijke verkeersslachtoffers in de Amazone
De Amazone staat bekend als het grootste regenwoud ter wereld met een enorme biodiversiviteit. Echter, de Braziliaanse Amazone staat enorm onder druk. Niet alleen door houtkap en veeteelt, ook worden steeds meer van deze bosgebieden doorkruist met snelwegen. De komst van deze snelwegen zorgt niet alleen voor een verminderde bewegingsvrijheid van dieren tussen leefgebieden, maar zijn er ook steeds meer dierlijke verkeersslachtoffers. Overstekende dieren, waaronder ook vele bedreigde diersoorten, verongelukken.

Luchtbrug voor veilig oversteken
Future For Nature 2019 winnaar Fernanda Abra wijdt haar carrière aan het minimaliseren van deze ‘roadkills’ in Brazilië. Voor op de grond levende dieren heeft Fernanda de afgelopen jaren al vele tunnels onder drukke snelwegen in Brazilië gebouwd. Om ook de boombewoners, zoals primaten, te helpen met de weg over te steken, heeft Fernanda nu het project ‘Reconnect’ opgezet. Hierbij zal ze luchtbruggen over de snelweg plaatsen, zodat bijvoorbeeld ook slingerapen, luiaarden en andere boombewoners veilig kunnen over steken. De opbrengst van het veilingitem gaat volledig naar de bouw van deze luchtbruggen. All for Nature Travel, en andere donateurs, dragen bij aan de bouw van meerdere luchtbruggen over een snelweg dwars door de Braziliaanse Amazone. Middels een donatie van €2000,- zal later dit jaar ‘onze eigen All for Nature Travel luchtbrug’ worden gerealiseerd (bovenstaande foto is een andere luchtbrug). Wij hopen jullie op korte termijn camerafoto’s te kunnen laten zien van de dieren die onze brug dankbaar gebruiken…..

In onderstaand filmpje ziet u Fernanda aan het werk in de Amazone.


Lees meer over de bijzondere inzet van Fernanda Abra en Future for Nature

Wilt u zelf het wildlife van de Amazone ontdekken? Kijk bij onze reizen naar Brazilië

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten