Veilingdiner 4 okt 2023

Veilingdiner GlobeGuards weer groot succes

Ieder jaar organiseert GlobeGuards rond Werelddierendag de Dag van de Natuur met een veiling in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. De veilingopbrengst van deze 12e editie was maar liefst €165.000!  All for Nature Travel is al jarenlang de vaste sponsor van dit evenement.

GlobeGuards is een non-profit federatie van 23 Nederlandse organisaties die zich richten op natuurbescherming over de hele wereld.  Zij zijn actief in meer dan 30 landen op 4 continenten en zetten zich in voor meer dan 100 bedreigde diersoorten en hun habitat.

Op de Dag van de Natuur worden unieke natuurbelevenissen geveild die aangedragen zijn door de leden van GlobeGuards. De opbrengst van deze veiling is voor veel van de leden een heel belangrijke inkomstenbron om hun natuurbeschermingsactiviteiten voort te kunnen zetten. De voorgestelde natuurbelevenissen zijn unieke ervaringen waarbij u vaak achter de schermen kunt kijken bij de organisatie of het zijn speciale items die door die organisaties ingebracht zijn.

Eregast en keynote-speaker was dit jaar Generaal Tom Middendorp. Voorafgaand aan het veilingdiner vertelde hij over zijn werk als klimaatgeneraal.  Daarna ging het veilingdiner, perfect samengesteld door de keukenbrigade van Koninklijke Burgers’ Zoo, van start. Tussen de gangen door verzorgde veilingmeester Frank Buunk, samen met gastheer Alex van Hooff, de veiling van 35 bijzondere veilingitems. Er werd weer veel én gul geboden! Elke euro van de opbrengst van €165.000,- komt dan ook goed terecht.

veiling GlobeGuardsEen greep uit de natuurprojecten die een mooie bijdrage krijgen
De gifkikkers in Frans-Guyana, olifanten in Sri Lanka, wilde honden en Zimbabwe en de natuur in het Faia Brava reservaat in Portugal kunnen rekenen op nog meer bescherming met de opbrengst van het veilingdiner.

Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem en All for Nature Travel ondersteunen dit evenement al jaren en doen hun best om een optimale ambiance te creëren voor de veilingbezoeker.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner