poema © leona amarga

Chili: Fotoreis Poema’s & Torres del Paine

richtprijs 9.495

Highlights van deze natuurreis:

 • 10-daagse fotoreis naar Torres del Paine in het zuidelijkste puntje van Chili.
 • Unieke kans om poema’s in het wild te fotograferen in de beste tijd van het jaar.
 • Ga 2 dagen op pad met een landschapsfotograaf voor de mooiste vergezichten.
 • Leg adembenemende landschappen en panorama’s op foto vast met het wildlife op de voorgrond.
 • Inclusief 3 dagen poema-fotografie o.l.v. een professionele fotograaf en de beste kans om hem te zien.
 • Fotografen van over de hele wereld komen hiervoor naar Torres del Paine.
 • Ga op pad met poema -researchers en krijg ook een bijzonder inzicht in hun bescherming.
 • Reis in een kleine groep van min. 6 en max. 8 personen.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Fotografiereis, Groepsreis
 • Reisperiode 23 maart t/m 1 april 2025
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Chili: Fotoreis Poema’s & Torres del Paine.

Deze 10-daagse reis brengt u naar het walhalla van poema-fotografie, Estancia Laguna Amarga. Laguna Amarga in het uiterste zuiden van Chili, grenst direct aan Torres del Paine National Park, en als u hier 3 dagen op safari gaat o.l.v. een professionele fotograaf heeft iedereen hem tot nu toe nog gezien! En dat terwijl de gewone wandelaars in het Nationale Park zelf hem zelden tot nooit zien. Om zeker te zijn dat uw verblijf ook bijdraagt aan het behoud van de poema sluit deze reis af met de grootste Estancia die zich hard maakt voor zijn behoud. U gaat een dag op pad met de onderzoekers en wordt betrokken bij hun werk. U heeft een grote kans om hier ook nog eens poema’s te zien en u ziet ze in ieder geval op cameravallen.
Echter, de poema zal zeker niet het enige hoogtepunt worden van deze reis. Torres del Paine staat bekend om zijn schitterende vergezichten en de pieken/Torres van het park zijn bijzonder fotogeniek, net als de ijsblauwe lagunes en herfstkleuren die de achtergrond compleet maken. Los van de poema verblijft u dus 9 dagen in dit bijzondere scenario onder leiding van professionele fotografen. Zij weten de beste plekjes te vinden, op de mooiste tijden van de dag en zij zullen ook tips geven over hoe dit het beste op camera kan worden vastgelegd.

PS: Fotograferen van poema’s is een zeer kostbare aangelegenheid. De prijzen worden bepaald door de fotografen van over de hele wereld die hier naartoe komen. Wij hebben ons uiterste best gedaan om deze reis zo laag mogelijk in de markt te zetten zonder in te boeten op de kwaliteit en natuurbehoud. Wilt u desalniettemin geld besparen, vraag dan naar de mogelijkheid om €2000,- te besparen door de laatste 2 dagen van deze reis te laten vallen en op dag 8 met de gids/chauffeur mee terug te gaan naar Puerto Natales waar uw reis eindigt.

Laguna Amarga, puma photography, poema-fotografiereis, poema foto, Torres del Paine fotografie, fotoreis Chili

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • Engelstalige reisleider en twee verschillende professionele fotografen met ieder hun eigen specialiteit poema’s en landschappen.
 • Lokale gids ter plaatse bij Cerro Guido.
 • Volledig verzorgd vervoer en transfers, zoals omschreven in het dagprogramma.
 • Bijdrage aan Panthera. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Activiteiten en de meeste maaltijden
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen  All for Nature Travel app.
 • De reissom vanaf €9495,- per persoon is exclusief internationale vlucht naar Puerto Natales en gebaseerd op twee samenreizende personen. Eenpersoonskamertoeslag €600,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vluchten naar Puerto Natales in het zuiden van Chili. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vluchten via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi en persoonlijke uitgaven
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds> (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst in Puerto Natales

  Vandaag bent u over de volle lengte van Chili gevlogen en landt u in Puerto Natales. Een klein havenstadje in het verre zuiden van Patagonië. Puerto Natales is de toegangspoort tot de Torres del Paine. Dit Nationale Park, gelegen in het zuiden van Chili, is een spectaculair natuurgebied met adembenemende landschappen. Met majestueuze bergpieken, meren, gletsjers en rijke flora en fauna, vormt het park een paradijs voor natuurliefhebbers. De diversiteit aan wildlife, waaronder guanaco’s, condors en poema’s, draagt bij aan deze unieke ervaring. Het is een hikers paradijs, maar ook fotografen van over de hele wereld komen hier naartoe om de poema op foto vast te leggen. Deze bijzondere, maar zeer schuwe, katachtige laat zich alleen hier zien dankzij het rijke voedselaanbod van guanaco’s en het feit dat het dier redelijk aan menselijke aanwezigheid is gewend. Laat u echter niet op het verkeerde been zetten. Een poema is ontzettend goed gecamoufleerd en een master in het onzichtbaar blijven en gewone wandelaars zien hem dan ook zelden of nooit.

  Bij aankomst van uw vlucht wordt u naar het hotel gebracht waar u kunt inchecken voordat u de rest van de groep en uw Engelstalige gids/reisleider en fotograaf ontmoet. U verblijft in het duurzame Hotel Vendaval dat direct in het centrum ligt en drie blokken af van de zee. Vanavond staat een welkomstdiner gepland met de rest van de groep en u krijgt alvast waardevolle tips over fotografie in Torres del Paine.

  Verblijf in Hotel Vendaval o.b.v. logies met ontbijt, incl. welkomstdiner.

 2. Dag 2 Transfer naar Torres del Paine

  Na het ontbijt reist u samen met de rest van de groep door naar Torres del Paine. Uw gids zal u alles over het park vertellen en waarschijnlijk spot u onderweg al uw eerste wildlife. Het is ongeveer 3 uur rijden naar de ingang van het park en voordat u doorrijdt naar het hotel zal u nog een paar mooie plekken van het park te zien krijgen. Maart is een schitterende tijd om het park te bezoeken. U vermijdt de drukte van de zomermaanden en de herfst zorgt voor een breed scala aan kleuren. Ook is dan meestal eindelijk de wind gaan liggen die in dit deel van de wereld vaak parte speelt. De poema cubs worden meestal in november/december geboren maar het duurt tot maart voordat de moeder hen mee op jacht neemt en zij zich laten zien. U verblijft de komende 4 nachten in Hosteria Estancia Tercera Barranca, een eenvoudige lodge in de Laguna Azul sector met een fantastisch uitzicht op de pieken van Torres del Paine. U verblijft midden in de natuur op een ranch waar ook paardrijden en schaapsherderdemonstraties worden gegeven. Er zijn niet veel accommodaties op deze uitgestrekte vlaktes, maar dit is een geode uitgangsbasis voor het belangrijkste onderdeel van uw reis. Het fotograferen van de poema bij Laguna Amarga. Uw gids neemt deze avond afscheid van u want de komende drie dagen wordt u onder de hoede genomen van de gids en fotograaf van Laguna Amarga. U ziet hem weer bij het diner van 27 maart.

  Verblijf Hosteria Estancia Tercera Barranca o.b.v. volpension

 3. Dag 3 Poema fotografie bij Laguna Amarga

  Deze ochtend wordt u vroeg opgehaald door uw gids in een Toyota Hilux 4WD en wordt u naar het Laguna Amarga Viewpoint gebracht. Een mooi begin van deze drie daagse fotoreis. De komende drie dagen wordt u iedere dag op deze manier meegenomen. Wildlife blijft wildlife maar ervaringen uit het verleden geven u bijna de garantie dat u poema’s zult zien.
  Estancia Laguna Amarga grenst direct bij de ingang aan het nationale park van Torres del Paine en het landgoed ligt midden tussen de pieken in een adembenemend landschap. Het landgoed beslaat meer dan 6.500 hectare (16.000 acres) en het wordt ook wel ’The Home of the Puma’s’ genoemd. Niet een maar vele katten hebben hier hun territorium in dit prooirijke gebied. De focus van vandaag ligt op natuurobservatie en fotografie, met als uiteindelijk doel het spotten en op camera vastleggen van deze bergleeuw, zoals de poema ook wel wordt genoemd.
  De samenwerking met bekwame poema-trackers zorgt ervoor dat deze tour zich onderscheidt als een van de beste excursies ter wereld voor het fotograferen van poema’s, ideaal voor wildlife fotografen die beschikken over een zeker budget en geen tijd hebben om hier maanden door te brengen. De fotograaf die u op deze reis begeleid zal volop tips geven over hoe u deze bijzondere kat het beste op camera vast kunt leggen.
  Uw avontuur begint dus bij het uitkijkpunt Laguna Amarga, waar onze deskundige gids u hartelijk welkom heet en een kort overzicht geeft van de activiteiten van de dag. De dag ontvouwt zich terwijl u verschillende ’hotspots’ verkent waar de poema vaak wordt gezien, samen met andere fascinerende dieren in het wild, zoals grijze vossen, stinkdieren, nandoes (rhea) en dus guanaco’s. Onderweg passeert u verschillende schilderachtige uitkijkpunten en perfecte locaties, allemaal omlijst door de iconische drie torens die de basis vormen van de Torres del Paine.
  De poema’s zijn vroeg in de ochtend en laat in de middag actief, tussen de middag slapen ze meestal, en dat is ook het moment dat wij onze siesta houden. U heeft een picknick lunch mee voor onderweg.
  Aanvangstijden:
  De totale excursie duurt ongeveer 7 uur en afhankelijk van de zonsopgang en zonsondergang wordt dit verdeeld in twee delen over de dag. Het exacte schema is afhankelijk van de tijd van het jaar. In de zomer zijn de dagen met licht lang, dus begin je meestal heel vroeg in de ochtend, terwijl in de herfst en winter de daglicht korter is en je later begint. Het exacte schema is afhankelijk van de zonsopgang en zonsondergang van de maand, dit zijn geschatte starttijden:
  AM: tussen 05:00 uur (december) en 08:00 uur (april)
  PM: tussen 15.00 en 16.00 uur
  Wat neemt u mee op excursie:
  Neem warme kleding mee, zoals een basislaag, een windjack en regenkleding. Handschoenen, hoeden en trekkingschoenen. Zonnebril. Voor het observeren van wilde dieren op afstand wordt een goede verrekijker tussen 8x en 10x aanbevolen. Voor camera-uitrusting raden wij een lens van minimaal 400 mm en een statief of monopod aan. Wees bereid om lange afstanden te lopen, net als de poema (tussen één en drie kilometer per dag door ruw terrein)

  Verblijf Hosteria Estancia Tercera Barranca o.b.v. volpension

 4. Dag 4 Poema fotografie bij Laguna Amarga

  Zie dag 3

 5. Dag 5 Poema fotografie bij Laguna Amarga

  Zie dag 3

 6. Dag 6 Landschappen van Torres del Paine

  Hopelijk kijkt u terug op 3 dagen vol met wildlife en mooie poema foto’s. Gisterenavond heeft u uw eigen gids al weer ontmoet en vandaag neemt hij u samen met de landschapsfotograaf mee naar de mooiste landschappen van Torres del Paine. U moet uw spullen weer gepakt hebben van vandaag eindigt uw dag aan de andere kant van het park. Er zijn verschillende grevelwegen door het park aangelegd en de komende twee dagen trekt u er te voet en met de auto op uit. Uw gids en fotograaf kent de beste plekken! En geeft ook tips over landschapsfotografie. Onderweg staan Mirador Sarmiento en Laguna Azul op het programma. Het beste zicht op de Towers heeft u vanaf Mirador Sierra Masle waarvoor een kleine wandeling van 50 minuten nodig is.
  Een wandelroute van 7 km naar de Mirador Cuernos staat de volgende dag op het programma, evenals de boottocht naar de magnifieke Grey Glacier. Deze gletsjer is onderdeel van het Southern Patagonian Icefield, na Antarctica en Groenland de grootste ijsmassa ter wereld. Als er tijd over is stopt u nog bij Puente Weber voor een foto break. De gids zal op de eerste dag het programma met u bespreken zodat hij al de nodige voorzorgsmaatregelen kan treffen terwijl u op Puma Trekking bent.
  Deze en ook de volgende dag overnacht u bij Hosteria Pehoe aan het gelijknamige meer met een fantastisch uitzicht.

  Verblijf in Hosteria Pehoé o.b.v. volpension

 7. Dag 7 Landschappen van Torres del Paine

  Zie beschrijving dag 6.

 8. Dag 8 Poema bescherming bij Estancia Cerro Guido

  Vandaag rijdt u weer naar de andere kant van de Torres uw volgende bestemming; Estancia Cerro Guido, een van de grootste Estancia’s in Patagonie. U neemt weer en nu definitief afscheid van uw gids en wordt verwelkomd door uw gids bij Cerro Guido.
  Estancia Cerro Guido is een historisch landgoed, op circa 45 minuten rijden van de ingang van Torres del Paine Nationaal Park, in Chili. U overnacht hier in de authentieke ranch die door pioniers in 1920 is gebouwd, uiteraard geheel gerestaureerd. Een plek waar u omringd bent door prachtige bergen, meren, pampa’s en dieren in het wild én waar de veeteelttraditie wordt voortgezet in harmonie met de natuur. Dit is ook dé plek om de poema, grijze vos, chingue, ñandú, guanaco te spotten.
  De 12 kamers van de lodge zijn comfortabel en smaakvol ingericht, geïnspireerd door de stijl van de Engelse pioniers. De kamers hebben centrale verwarming, een eigen badkamer en uitzicht op de tuin. Het restaurant van Estancia Cerro Guido laat u genieten van authentieke, lokale gerechten. De koks maken gebruik van producten die op het terrein van de lodge worden geteeld. Vers uit eigen tuin!
  Aan deze lodge is de Fundación Cerro Guido Conservación verbonden. Deze is in het leven geroepen om de poema te beschermen en om te zorgen dat vee, wildlife en toerisme in harmonie kunnen samenleven met elkaar. Dit doen zij onder andere door het introduceren van honden die het vee bewaken van de lokale boeren en door het installeren van cameravallen. Ook zetten zij zogenaamde foxlights in, waarbij licht moet voorkomen dat de poema een bepaald gebied binnenkomt. Deze foxlights bevatten LED-lampen die ’s nachts willekeurige flitsen van verschillende kleuren uitzenden. Ze simuleren menselijke aanwezigheid en worden opgeladen door middel van zonnepanelen.
  Als u voor 14:00 uur aankomt is de lunch inbegrepen en kunt u nog mee met een activiteit in de middag. Bij aankomst wordt het programma met u besproken en u kunt kiezen uit hiken, paardrijden, 4×4 tour of maak kennis met het leven op de ranche.

  Verblijf in Estancia Cerro Guido o.b.v. volpension, incl. activiteiten.

 9. Dag 9 Poema bescherming bij Estancia Cerro Guido

  Vandaag staat nog een keer in het teken van de poema en draait alles om zijn bescherming. U gaat vandaag op Puma Conservation Safari op Estancia Cerro Guido.
  U maakt dan in praktijk mee wat er komt kijken bij het natuurbeschermingswerk van de Fundación Cerro Guido Conservación. Vroeg in de ochtend gaat u op pad met professionele trackers die u meenemen in hun dagelijkse routine, zoals het onderzoekswerk van de poema op de ranch. U neemt deel aan activiteiten zoals observatie met een verrekijker en het bekijken van cameravallen. Ook leert u meer over het werk van de schapenbeschermingshonden en hoe ze bijdragen aan het in harmonie samenleven van wildlife, vee en mens. Na de lunch gaat u verder naar Casa Puma, het hoofdkwartier van de Cerro Guido Conservation Foundation. Daar wachten de trackers u op met een spannende videopresentatie en nemen u mee op een laatste excursie bij zonsondergang, waar u het onderzoekswerk gaat zien dat wordt uitgevoerd in Sierra del Toro. Met recht een unieke safari én waar u een hele grote kans heeft om de poema aan het einde van die dag ook daadwerkelijk gezien te hebben.
  Vergeet u ook niet om het spectaculaire landschap in u op te nemen terwijl u er met de auto en te voet op uit trekt. De gids zal zijn best doen om ook de andere dieren te laten zien die het park rijk is; de guanaco, zeer bedreigde Huemul (hertachtige), de nandu (loopvogel) en de grijze- en rode Patagonische vos. In de lucht kijkt u uit naar roofvogels en de machtige condor. U heeft lunch mee voor onderweg.

  Verblijf in Estancia Cerro Guido o.b.v. volpension, incl. activiteiten.

 10. Dag 10 Afscheid Torres del Paine en einde reis

  Deze ochtend volgt u na het ontbijt uw route terug naar Puerto Natales van waaruit uw vlucht vertrekt. De vluchttijd is op dit moment nog niet bekend omdat die pas 6 maanden voor vertrek kan worden geboekt.

 11. Uw reis verlengen of upgraden? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Uitbreidingen:
  U kunt uiteraard ook nog langer in Patagonië verblijven met een extensie naar de koningspinguïns van Vuureiland of een cruise vanaf Punta Arenas. Of uw reis verlengen met een paar dagen Santiago of de Atacamawoestijn. Wij werken graag een reis op maat voor uit. Voor ideeen kijk bij deze reizen Chili Adembenemend Landschap & Wildlife en Wildlife of Patagonia reis die ook Argentinië aan doet. Of combineer deze reis met Antarctica. Wij adviseren u graag.

poema © leona amarga
condor Torres del Paine
Torres del Paine - Guanacos
poema Torres del Paine
op pad met researchers van Fundación Cerro Guido Conservación
Torres del Paine - Landscape
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Hotel Vedaval Puerto Natales

Hosteria Tercera Barranca in Torres del Paine

Hosteria Pehoé in Torres del Paine

Estancia Cerro Guido

reis Torres del Paine, verblijf Cerro Guido, Poema Conservation

 

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

 

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

De kustlijn van Chili is 6400 km lang en steeds verder van de evenaar verwijderd met meerdere klimaatzones. Het is dan ook moeilijk om een algemeen kledingadvies te geven. Zorgt u ervoor dat u voldoende warme kleding bij u heeft en kijkt u bij het kopje klimaat per bestemming om een juiste inschatting te maken. Draag uw kleding in laagjes; Afritsbroeken zijn hier een uitkomst. Voor de wandelingen adviseren wij u om comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Draag dan een lange broek om u te beschermen tegen ongedierte en struikgewas. Op trekking is het belangrijk dat u camouflage kleuren draagt en in ieder geval geen felle kleuren. Een regen- en windjack mee komt van
pas als een plotselinge regenbui u verrast. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage als u in de zomer/ onze winter reist. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt omdat die tijdens uw verblijf niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer, EHBO-set, plastic tas (houdt uw spullen droog tijdens de regen), wereldstekker en zaklamp.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo is Hola en dankuwel is Gracias in het Spaans, de officiële voertaal van Argentinië.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u drinkwater tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app.

 

De munteenheid in Chili is de Chileense peso. Geld kan worden gewisseld bij een van de banken. Het is aan te raden om in ieder geval een creditcard en pinpas mee te nemen. En let op dat uw pinpas aan staat voor buiten Europa. Het is niet nodig om vooraf geld te wisselen in de lokale valuta. Het beste kunt u bij aankomst op de luchthaven in het betreffende land uw geld wisselen of pinnen. Veel lokale valuta zult u niet nodig hebben, omdat veel al bij uw reissom is inbegrepen. Wij raden u wel aan om altijd een bedrag van ca 100 US dollar op zak te hebben in kleine coupures. Buiten de lokale valuta is dit nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Chili ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoen tegenovergesteld zijn aan die van ons.

De meest geschikte reistijd loopt van oktober tot en met maart, de Chileense zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. Het klimaat van het land wordt sterk beïnvloed door de Grote Oceaan, het Andesgebergte en de overheersende winden. In het noorden van Chili heerst een woestijnklimaat, waarbij de Atacama-woestijn een van de droogste plekken op aarde is. Het gebied kent extreem droge omstandigheden en zeldzame regenval. Naarmate je naar het centrale deel van het land gaat, inclusief de hoofdstad Santiago, wordt een mediterraan klimaat merkbaar. De zomers zijn heet en droog, terwijl de winters mild zijn met af en toe wat regen. Deze regio kenmerkt zich door een opvallend contrast tussen de droge zomers en de groene landschappen na de winterregens. Verder naar het zuiden heerst een gematigd klimaat, met matige temperaturen en hogere neerslagniveaus. De meest zuidelijke gebieden, waaronder Patagonië, hebben een koel en nat klimaat met frequente regenval, sterke winden en lagere temperaturen.

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een paspoort nodig dat nog geldig is bij uw vertrek uit het land. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. U hoeft op dit moment van tevoren geen visum aan te vragen. Houdt u echter wel rekening mee dat dit kan veranderen.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Tijdens onze zomertijd is het in Chili 6 uur vroeger, tijdens de wintertijd is het 5 uur vroeger. Het zuidelijkste puntje van Chili ligt in de tijdzone van Argentinië. Daar is het tijdens onze zomertijd 5 uur vroeger, tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl. Reizigers met Belgische nationaliteit verwijzen wij door naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde www.itg.be

Wij raden u aan om tenminste 6 weken voor vertrek contact op te nemen voor uw vaccinaties; enkele vaccinaties hebben een langere inwerktijd nodig om effectief te kunnen werken. In Chili zijn er momenteel geen verplichte vaccinaties voor reizigers. Echter, het wordt sterk aanbevolen om bepaalde vaccinaties te krijgen voordat je naar Chili reist. Het Ministerie van Volksgezondheid van Chili beveelt reizigers aan om hun basisvaccinaties bij te werken, zoals tetanus, difterie, kinkhoest en mazelen, bof en rubella (BMR). Denquekoorts is een door muggen overgedragen ziekte die voorkomt in sommige delen van Chili. Het vermijden van muggenbeten en het gebruik van muggenwerende middelen is belangrijk.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten. Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Voor Chili geldt dat de mensen vriendelijk zijn maar criminaliteit (diefstal) komt regelmatig voor. Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u de kans hierop aanzienlijk verkleinen:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Loop nooit in het donker alleen over straat
 • Let u goed op dat u alleen een officiële taxi neemt. Het beste is het om er indien nodig een te bestellen bij het hotel en een afspraak te maken over de tijd dat u weer wilt worden opgehaald.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis.Stel dat er een calamiteit of incident is op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner