Kangal met geitje CCF project

CCF & All for Nature Travel Jubileumreis

CCF, Laurie MarkerHet Cheetah Conservation Fund (CCF) en All for Nature Travel vierden in 2020 samen hun 40-jarige bestaan. Laurie Marker richtte het CCF in Namibië in 1990 op en Annemiek van Gijn All for Nature Travel in 2010. Beide natuurbeschermers hebben een gemeenschappelijke passie voor de cheeta oftewel het jachtluipaard. Dit was dan ook genoeg reden voor beide dames om bij elkaar te gaan zitten en een heel unieke reis of beter gezegd reisonderdeel voor een selfdrive in Namibië uit te werken.

CCF heeft fondsen nodig voor haar Life Stock Guardian Program en Annemiek weet vanuit eigen ervaring hoe mooi het is om in contact te komen met lokale boeren die een oprecht kijkje in hun leven geven en geen onderdeel zijn van een toeristische activiteit.

Het Life Stock Guardian Program
Het Life Stock Guardian Program geeft lokale boeren inkomsten uit het behoud van de natuur door hun kuddes te beschermen met behulp van Kangal honden/ Anatolische herdershonden. Van oudsher werden in Turkije met succes grote honden ingezet om kuddes van de herders te Kangal hond, natuurbescherming Namibie, CCFbeschermen tegen roofdieren. Feitelijk zijn dit ontzettend lieve lobbesen die vanaf dat ze pup zijn in de kudde worden opgenomen waardoor ze denken dat ze ook een schaap zijn…. Omdat ook jachtluipaarden en andere roofkatten af en toe wel eens een schaap of geit vangen, zijn deze honden ontzettend gewild onder de lokale zwarte boeren uit de Conservancies. Het is ook bewezen dat er veel minder roofdieren worden gedood of vergiftigd in de gebieden waar deze honden actief zijn. De boeren krijgen deze hond gratis ter beschikking gesteld, maar er gaat een intensieve training van mens en dier aan vooraf.

Sinds de start van dit programma zijn er 675 honden geplaatst en er is nu een wachtlijst van 4 jaar. 97,7% van de honden zijn succesvol geplaatst en de boeren berichten over 80-100% vermindering van verlies aan live stock aan roofdieren. Een groot succes voor Human-Wildlife conflict beheersing….

Kangals, CCF  boeren Namibië, boerderij Namibië
Jubileumreis bouwsteen met All for Nature Travel
Klanten van All for Nature Travel mogen op bezoek bij een van deze boeren met hun hond. De boer is erg blij met de 12 kg professioneel hondenvoer die onze klanten meenemen en de Kangal is blij met een nieuwe warme deken om op te slapen. De boer laat zien waar hij leeft en onder welke omstandigheden hij zijn kudde moet hoeden. Deze kennismaking van 1-2 uur vindt onderweg op de selfdrive route plaats in de omgeving van Etosha of Rundu en is de afsluiting van een 4-daags ‘major donor’ verblijf bij de Cheetah View Lodge van CCF. Het totale pakket is mogelijk vanaf €795,- p.p. en bestaat uit:

  • 3 overnachtingen o.b.v. volpension, inclusief drankjes
  • Alle toeristische activiteiten: Cheetah Run, Cheetah Drive (incl. kort bezoek aan de Model farm en Livestock Guarding Dogs bij CCF, Center Tour (intro video & Museum), Center Feeding en Serengeti Drive in het reservaat.
  • Een bijzonder inzicht achter de schermen van iedere afdeling Clinic, Livestock Guarding Dogs, Model Farm, Creamery, Genetics, Bush Block, Education, HWC(Ecology), Behind the Scene.
  • Een ingepland bezoek aan lokale boer op locatie (bezoek op eigen gelegenheid) in ruil voor donatie hondenvoer en deken t.w.v. 1000 N$/ ca. €60,-.

Deze Jubileumreis is speciaal samengesteld voor All for Nature Travel en alleen via ons te boeken. Deze bouwsteen kunnen wij inpassen in iedere officiële reis of selfdrive naar Namibië, zoals bijvoorbeeld; Op het Spoor van Natuurbescherming en Pearls for Nature Conservation

Cheetah View Lodge, CCF  cheeta Namibië

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner