Sri Lanka ©Martin van Lokven

Wat betekent ons Corona Travel Safe Label?

Status per 12-1-2021

Wij zelf staan te popelen om weer te gaan reizen en wij weten dat onze reizigers er ook niet op zitten te wachten om hun vakantie samen met 17 miljoen anderen aan de Nederlandse kust of in het Nationale Park De Hoge Veluwe door te brengen. Het verheugt ons dan ook dat wij u een gepast wildlife alternatief kunnen bieden.

Veel coronamaatregelen zijn in december weer verscherpt en iedereen realiseert zich dat het corona virus oftewel COVID19 helaas nog langer in ons midden zal zijn. Social distancing, mondkapjes en grondig handen wassen zijn het nieuwe normaal, ook op onze bestemmingen. Natuur en kleinschaligheid krijgen een steeds belangrijkere rol en dat is gelukkig altijd al de kern geweest van onze manier van reizen. Daarnaast is het belangrijk voor u om te weten dat u via ons een pakketreis boekt bij een bij de ANVR en SGR aangesloten reisonderneming

Los van de wisselende reisadviezen van onze overheid, zijn onze landen in Europa deze zomer tijdelijk weer open gegaan en laten nu ook enkele landen buiten Europa weer internationale reizigers toe. Voor de meeste van onze bestemmingen verder weg zal de tweede helft van 2021 de meest realistische reisperiode zijn. Behalve het opengaan van de grenzen, spelen er voor ons meer zaken bij het maken van een reis ten tijde van corona. Hoe zit het met de hygiëne? Heb ik voldoende ruimte om mij heen? Hoe zijn de medische voorzieningen? Om u een reis te kunnen bieden die verantwoord is in deze corona tijden, hebben wij ons aanbod op deze nieuwe werkelijkheid gecheckt. De ANVR geeft daarbij als richtlijn dat in Nederland de Nederlandse regels worden aangehouden en in het buitenland de wetgeving van de desbetreffende bestemming op het gebied van corona. Lees hier de actuele reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken per land. Zie hier hoe vliegen met KLM er op dit moment uitziet.

Uw reis Corona Travel Safe
In het laatste halfjaar zijn wij samen met onze partners op onze bestemmingen druk bezig geweest om ons assortiment aan te passen aan de nieuwe normen. Veel van onze kleinschalige, duurzame lodges in de ongerepte natuur hadden weinig aanpassingen nodig. Voldoet een reis aan onze criteria, dan krijgen zij van ons het label Corona Travel Safe.

Voor uw ‘Corona Travel Safe’ reis betekent dat:

  • U verblijft in accommodaties die voldoen aan de hoogste standaards op het gebied van hygiëne- en afstandsnormen.
  • Voor onze bestemmingen buiten Europa hebben we daarnaast voor u ook nog gekeken naar de medische zorg. Is er een goed ziekenhuis in de hoofdstad voor handen, dat vergelijkbaar is met de Europese normen, en is dit in noodgevallen via de lucht bereikbaar zodat u binnen 1 dag medische zorg kan krijgen?
  • Safari’s, whale watching en andere excursies worden uitgevoerd met de 1,5 meter afstandsnorm en bij uitzondering worden mondkapjes ingezet. Indien mogelijk adviseren wij prive-excursies te boeken tegen extra kosten.
  • Bij groepsreizen brengen we het reisgezelschap van 8-10 personen terug naar maximaal 6-7 reizigers. Zijn er meer dan 4 deelnemers dan wordt extra vervoer of een grotere bus ingezet i.p.v. de 8-persoons minibus.
  • Als het Nederlandse reisadvies oranje wordt of blijft en als uw bestemming zeer onverhoopt toch weer zijn grenzen sluit, dan bent u beschermd via onze ANVR reisvoorwaarden en heeft u de garantie dat u uw reis altijd kunt omboeken naar een jaar later tegen dezelfde prijs. Het blijft uiteraard altijd belangrijk om zelf een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten die ook corona en haar reisbeperkingen afdekt.

NB: Iedereen doet zijn best om aan de genoemde criteria te voldoen, echter All for Nature Travel en onze partners zijn niet verantwoordelijk, noch aansprakelijk als u op reis toch, op een of andere manier, besmet wordt met COVID19. Totdat u gevaccineerd bent, blijven internationale reizen gepaard gaan met een zeker risico wat betreft de medische zorg. Wij adviseren mensen die tot de risicogroep behoren dan ook om thuis te blijven.

Wanneer kan ik weer op reis?
Onze bestemmingen in Europa en de landen in zuidelijk Afrika zijn volgens onze criteria veilig om naar toe te reizen vanaf 31 maart. Het is dus gelukkig weer mogelijk om fantastisch wildlife te zien in zijn eigen leefomgeving….  Kijk ook naar ons aanbod van privé villa’s/boten op onze bestemmingen over de hele wereld. (Zuid-Afrika is op dit moment uiteraard weer onder voorbehoud en de situatie op de bestemmingen verandert iedere dag. Op het moment van boeking geven wij u de meest actuele stand van zaken.)

Kijk hier welke reizen het Corona Travel Safe label hebben?

Staat uw bestemming er niet bij? Neemt u gerust contact op, wij zoeken graag voor u uit of we de flexibele omboekingsvoorwaarden ook voor uw reis kunnen aanbieden.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten