Sri Lanka ©Martin van Lokven

Gerust boeken en op reis met ons Corona Travel Safe Label

Status per 15-7-2021

De coronacrisis is nog niet voorbij en het duurt nog even voordat iedereen zal zijn gevaccineerd. Dat betekent echter niet dat u geen plannen kunt maken voor een reis in de tweede helft van dit jaar. Zo schept u uw eigen reisperspectief zonder financieel risico! Wij adviseren wel om pas buiten Europa te gaan reizen als u zelf volledig bent gevaccineerd.

Er zijn ook grote voordelen aan het nu al boeken van uw reis voor de 2e helft van dit jaar:

 • Onze partners hebben op dit moment zeer gunstige aanbiedingen en LONG STAY specials.
 • Met ons Corona Travel Safe Label kunt u de reis altijd uitstellen, zonder meerkosten.
 • Het is de verwachting dat in 2022 de prijzen flink zullen gaan stijgen en als uw reis onverhoopt toch uitgesteld moet worden heeft u daar dus financieel voordeel van.
 • Het is veel rustiger op de bestemming en op kortere termijn hebben onze kleinschalige, duurzame lodges vaak wel nog plaats, zijn gorilla permits beschikbaar en kunt u de wildebeestmigratie bijwonen zonder de vele safariauto’s er omheen….
 • Daarnaast boekt u via ons een pakketreis bij een bij de ANVR en SGR aangesloten reisonderneming.
 • Wij en onze duurzame partners en lodges zullen u zeer dankbaar zijn…

Behalve het opengaan van de grenzen, spelen er voor ons meer zaken bij het maken van een reis ten tijde van corona en zolang nog niet iedereen over de hele wereld is gevaccineerd: Hoe zit het met de hygiëne? Heb ik voldoende ruimte om mij heen? Hoe zijn de medische voorzieningen? Om u een reis te kunnen bieden die verantwoord is in deze corona tijden, hebben wij ons aanbod op deze nieuwe werkelijkheid gecheckt. De ANVR geeft daarbij als richtlijn dat in Nederland de Nederlandse regels worden aangehouden en in het buitenland de wetgeving van de desbetreffende bestemming op het gebied van corona. Deze regels krijgt u van ons toegestuurd met de reisbescheiden zodat u goed voorbereid op reis gaat. Lees hier de actuele reisadviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken per land.

Voldoet een reis aan de volgende criteria, dan krijgen zij van ons het Corona Travel Safe Label:

 • U verblijft in accommodaties die voldoen aan de hoogste standaards op het gebied van hygiëne- en afstandsnormen.
 • Voor onze bestemmingen buiten Europa hebben we daarnaast voor u ook nog gekeken naar de medische zorg. Is er een goed ziekenhuis in de hoofdstad voor handen, dat vergelijkbaar is met de Europese normen, en is dit in noodgevallen via de lucht bereikbaar zodat u binnen 1 dag medische zorg kan krijgen?
 • Safari’s, whale watching en andere excursies worden uitgevoerd met in achtneming van de daar geldende corona maatregels. Het is mogelijk om prive-excursies te boeken tegen extra kosten.
 • Bij groepsreizen brengen we het reisgezelschap van 8-10 personen terug naar maximaal 6-7 reizigers en worden tijdens het vervoer stoelen vrij gehouden, tenzij alle reizigers gevaccineerd zijn.
 • Als het Nederlandse reisadvies oranje wordt of blijft en als uw bestemming zeer onverhoopt toch weer zijn grenzen sluit, dan bent u beschermd via onze ANVR reisvoorwaarden en heeft u de garantie dat u uw reis altijd kunt omboeken naar een jaar later tegen dezelfde prijs.

Het blijft uiteraard altijd belangrijk om zelf een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten die ook corona en haar reisbeperkingen afdekt. Ook als u gevaccineerd bent, blijven internationale reizen gepaard gaan met een zeker risico wat betreft de medische zorg en vertragingen.

Kijk hier welke reizen op dit moment het Corona Travel Safe label hebben?

Of kijk naar ons aanbod van privé villa’s/boten op onze bestemmingen over de hele wereld.

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten