Sri Lanka ©Martin van Lokven

Gerust op reis met ons Corona Travel Safe Label

Status vanaf 17-2-2022

Vanaf 17 februari 2022 staan de officiele reisadviezen van vrijwel alle landen weer op groen of geel volgens de Nederlandse overheid en is dit label overbodig geworden. Corona is echter nog niet voorbij en de verschillende landen hebben allemaal wel nog hun eigen inreisvoorwaarden en maatregelen ter plekke. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten. Mocht uw bestemming door corona weer oranje of rood worden, dan heeft u bij All for Nature Travel de garantie dat u de reis altijd kunt omboeken naar een jaar later: de Corona omboekgarantie.

Status voor 17-2-2022

De wereld buiten Europa kan steeds verder open nu bijna 90% van de Nederlanders is gevaccineerd en de boostercampagne is gevorderd. De wereld buiten Europa staat volgens onze eigen overheid, en de reisadviezen van Buitenlandse Zaken, nog vrijwel volledig op oranje. Niet alleen om de mensen die op reis gaan te beschermen, maar ook om andere niet duidelijke redenen. Funest voor de lokale mensen ter plaatse die afhankelijk zijn van inkomsten uit het toerisme en niet duidelijk voor mensen die wel gewoon veilig op reis willen gaan. De reisverzekeringen spelen sinds de zomer gelukkig wel in op de veranderde post-coronawereld.

De ANVR zei hierover dit najaar het volgende
De ANVR heeft besloten om reizen naar veilige landen die enkel vanwege coronacijfers op oranje staan weer toe te staan. Ook wij mogen, als ANVR-lid, dan ook eindelijk mooie wildlife reizen aanbieden buiten Europa! “Vooruitlopend op de mogelijke aanpassingen van reisadviezen in het najaar, zoals het ministerie in een gesprek met de ANVR recent heeft laten weten, gaan sommige reisondernemingen nu al over tot het uitvoeren van reizen naar oranje bestemmingen, maar alleen als zij de reis goed en veilig kunnen verzorgen zonder onmogelijke inreisbeperkingen èn als de klant het wil.” De ANVR zegt hier verder het volgende over:”Als de klant een reis heeft geboekt naar een oranje bestemming en de reisonderneming kan, op het moment van vertrek, de reis verantwoord en veilig uitvoeren, staat niets in de weg om de reis naar deze oranje bestemming uit te voeren. Heeft de klant geboekt naar een gele bestemming en verandert voor vertrek de bestemming naar oranje, dan heeft de klant in overleg met de reisorganisatie de mogelijkheid om te gaan of om zijn reis om te boeken.” Inmiddels heeft de overheid laten weten dat de aangekondigde aanpassing van de reisadviezen in dit najaar is verschoven naar komend voorjaar.

De reizen krijgen van ons het Corona Travel Safe Label als het reisadvies op geel of groen staat en als bij oranje het volgende is gecheckt:

  • 1) Als de besmettingscijfers ter plaatse onder de Europese ECDC-norm blijven.
  • 2) Als de vaccinatiegraad het aantal ziekenhuisopnames niet nadelig beinvloedt. De medische zorg moet voor u toegankelijk blijven.
  • 3) Als gevaccineerde Nederlanders worden toegelaten.
  • 4) U verblijft in accommodaties die voldoen aan de hoogste standaards op het gebied van hygiëne- en afstandsnormen.
  • 5) Voor onze bestemmingen buiten Europa hebben we daarnaast voor u ook nog gekeken naar de medische zorg. Is er een goed ziekenhuis in de hoofdstad voor handen, dat vergelijkbaar is met de Europese normen, en is dit in noodgevallen via de lucht bereikbaar zodat u binnen 1 dag medische zorg kan krijgen.
  • Als het Nederlandse reisadvies van geel naar oranje gaat na boeking of als aan de voorgaande 5 regels niet meer kan worden voldaan als het oranje was bij boeking, dan bent u beschermd via onze ANVR reisvoorwaarden en heeft u de garantie dat u uw reis altijd kunt omboeken naar een jaar later.
  • Daarnaast boekt u via ons een pakketreis bij een bij de ANVR en SGR aangesloten reisonderneming.
  • Ook als u gevaccineerd en geboosterd bent, blijven internationale reizen in de coronapandemie gepaard gaan met een zeker risico wat betreft de medische zorg, quarantaine en vertragingen. Als u dit risico niet wilt lopen kunt u beter niet op reis gaan.

Kijk hier welke reizen op dit moment het Corona Travel Safe label hebben?

Geel of oranje waar moet ik op letten?
Een paar ver weg bestemmingen hebben op dit moment al code geel, maar de meeste verre landen staan vanwege ondoorzichtige coronacijfers op oranje. Voor u als reiziger maakt in dit geval het reizen naar een oranje of geel gebied weinig verschil. Wel is het belangrijk om te weten of u goed verzekerd bent. Leest u onze pagina met verzekeringstips goed door en informeer desnoods persoonlijk bij uw verzekering. Dekt uw annuleringsverzekering bijv. ook een positieve PCR test af? Zijn de medische kosten voor corona ook verzekerd via de reisverzekering of dekt de ziektekostenverzekering dat af? Sommige verzekeringen dekken op dit moment zelfs al het quarantaine risico op de bestemming af.

Behalve het opengaan van de grenzen, spelen er voor ons meer zaken bij het maken van een reis ten tijde van corona en zolang nog niet iedereen over de hele wereld is gevaccineerd: Hoe zit het met de hygiëne? Heb ik voldoende ruimte om mij heen? Hoe zijn de medische voorzieningen? Om u een reis te kunnen bieden die verantwoord is in deze corona tijden, hebben wij ons aanbod op deze nieuwe werkelijkheid gecheckt. De ANVR geeft daarbij als richtlijn dat in Nederland de Nederlandse regels worden aangehouden en in het buitenland de wetgeving van de desbetreffende bestemming op het gebied van corona. Deze regels krijgt u van ons toegestuurd met de reisbescheiden zodat u goed voorbereid op reis gaat. Lees hier de actuele reisadviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken per land.

PS: Omdat wij niet willen dat onze lokale mensen op de bestemmingen buiten Europa, waar de vaccinatiegraad vaak nog minimaal is en hun toegang tot medische zorg beperkt, een risico lopen, bieden wij deze reizen alleen aan als u zelf wel volledig bent gevaccineerd.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner