leeuw Tarangire NP © All for Nature Travel

Wil jij aanwezig zijn bij het zenderen van 2 leeuwen in Kenia?

Lion collaring Nakuru, Kenia, safariDe Afrikaanse leeuw en koning der dieren wordt zwaar bedreigd. Op dit moment wordt het aantal leeuwen in Kenia geschat op slechts 1900 individuen en ieder jaar neemt hun aantal met 100 af.

In februari moet Stichting Leo weer twee leeuwen voorzien van een zender in Lake Nakuru National Park in Kenia. Het is bekend dat de leeuwen steeds vaker het park verlaten en zo een gevaar vormen voor het vee en de mensen in de omgeving èn voor zichzelf. In de afgelopen jaren zijn al meerdere leeuwen in de omgeving van Lake Nakuru gestroopt.

Stichting Leo en Kenya Wildlife Services spannen zich al jaren in om dit soort Human-Wildlife conficten te voorkomen.  De leeuwen uit Nakuru passeren de parkgrenzen en bezoeken de omliggende landbouwgebieden, waar ze voor onrust zorgen onder de lokale bevolking. In 2019 werd dit succesvol opgelost door enkele leeuwen van het park te voorzien van satellietzenders. Deze zenders sturen signalen uit als de leeuwen dorpen met vee naderen. Hierdoor kunnen de conflictgebieden in kaart worden gebracht, de veehouders en bewoners tijdig worden gewaarschuwd en kunnen adequate oplossingen worden gezocht.

Van 5 t/m 9 februari wil men om deze reden nogmaals leeuwen zenderen in Nakuru National Park en 5 klanten van All for Nature Travel mogen daarbij aanwezig zijn. In Nakuru verblijft u 4 nachten in het comfortabele Sarova Lion Hill Nakuru o.b.v. volpension incl. activiteiten en financiele bijdrage aan de “collaring” operatie. Directer kan uw bijdrage aan natuurbescherming niet zijn.

Voorafgaand aan de “collaring” zult u de leeuwen en de andere leden van de Big 5 uitgebreid kunnen bewonderen in de Mara Naboisho Conservancy die direct grens aan de Masai Mara. Het grote voordeel is dat u hier exact hetzelfde wildlife ziet als in het Masai Mara Reserve, maar dan zonder de vele auto’s en busjes die onderweg zijn in het officiele reservaat. U zult 3 nachten verblijven bij Eagle View en 1 nacht in Dorobo Bush Camp, waar u vanuit Eagle View naartoe loopt onder begeleiding van de Maasai. De ultieme wandelsafari! U kunt ongestoord genieten van de mooiste ‘sightings’ en uw reis zorgt ervoor dat de lokale Maasai serieuze inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.

Boek voor 17 december met het Corona Travel Safe Label en wij zorgen ervoor dat u erbij bent wanneer de leeuwen door Stichting Leo en KWS worden gelokaliseerd, verdoofd en worden voorzien van een GPS-zender. Lees hier de blog van onze klanten, die hier in februari 2019 bij aanwezig waren.

De totale reissom van uw verblijf in Kenia van 1 t/m 9 februari 2022 bedraagt €3695,- per persoon. Dit is gebaseerd op verblijf in een tweepersoonskamer o.b.v. volpension incl. activiteiten/ game drives en wandelsafari’s, park fee’s, transfers en binnenlandse vluchten. Alleen de internationale vlucht naar Nairobi is niet inbegrepen. Eenpersoonskamertoeslag €730,-.

cheeta, masai maraolifant , masai maraLeeuw Mara Naboisho, leeuw KeniaEagle View Lodge, lodge Kenia, Naboisho

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner