Raggiana paradijsvogel © barraimagine.com.au

Papoea-Nieuw-Guinea: Voorbeeldreis

richtprijs 7.995

Highlights van deze natuurreis:

 • 9-daagse voorbeeldreis vanaf Port Moresby.
 • Ga op zoek naar de mooiste vogels op aarde; de paradijsvogels.
 • Beleef de kleurrijke, culturele ceremonies van de Papoea’s.
 • Ontdek in mist gehulde valleien, kronkelende rivieren en dampend, tropisch regenwoud.
 • Kom in aanraking met een van de meest ongerepte bestemmingen ter wereld.
 • U verblijft in de meest comfortabele en duurzame lodges van Papoea-Nieuw-Guinea.
 • Verleng uw reis met fantastisch snorkelen in de Koraaldriehoek.
 • Beoordelingen 0 beoordelingen
  0/5
 • Reistype Reistype
  Groepsreis, Privéreis
 • Reisperiode febr. t/m nov.
  0/8
Vraag offerte aan

Laat uw reis op maat uitwerken

Alles over reis: Papoea-Nieuw-Guinea: Voorbeeldreis.

Deze unieke natuurreis is ontwikkeld om een paar avontuurlijke reizigers toegang te geven tot één van de laatste ongerepte gebieden op deze wereld. De wildernis van Papoea-Nieuw-Guinea heeft een duizelingwekkende variëteit aan natuurlijke schoonheid, exotische dieren en culturele traditie te bieden. U verblijft in duurzame lodges die al meer dan 30 jaar bijdragen aan het behoud van dit gebied en haar paradijsvogels. Ook Sir David Attenborough gebruikte Rondon Ridge en Ambua Lodge als basis voor zijn beroemde paradijsvogeldocumentaire….. Daarnaast verblijft u drie nachten bij de Lake Murray Lodge.

Van de dampende, tropische jungle naar de in mist gehulde bergen; deze afgelegen regio’s vormen de thuisbasis voor een unieke fauna en flora die nergens anders op aarde voorkomt. Deze reis brengt u naar het hart van onontdekte gebieden, waar enorme papoeavaranen jacht maken in het kreupelhout, waar boomkangoeroes het bladerdak bevolken en waar duizenden vlinders de lucht vullen.

De focus van deze reis ligt op de zoektocht naar het spectaculaire vogelleven, met als hoogtepunt de schitterende paradijsvogels. Van de 43 bekende soorten op aarde zijn er 39 ontdekt in deze regio, waaronder de prachtige lintstaartastrapia en de twaalfdraderige paradijshop. Maar het gebied is ook de geboortegrond van andere opvallende vogels, zoals de regenboogbijeneter, de palmkaketoe en de prehistorisch aandoende kasuaris.

Dit gekleurde gezicht van de natuurlijke wereld wordt weerspiegeld in de levens van de 800 verschillende lokale stammen. U zult in ieder geval kennis maken met de kleurrijke lichaamsversiering van de Huli-stam. De Papoea’s delen hun gewoonten en hun erfgoed met een oprechte openheid en gastvrijheid.

Wilt u nog meer gebieden aan doen en het aantal paradijsvogels dat u kunt zien maximaliseren? Vraag dan naar onze 15-daagse Paradijsvogel Deluxe reis waarbij u ook Walindi bij de Bismarck Archipel en Kiunga in het westen aan doet. Vanaf €12.000,- per persoon. Meer informatie en het uitgebreide dagprogramma op aanvraag.

raggiana, paradijsvogel, papoea nieuw guina, png

Uw wildlife ervaring compleet verzorgd
Wat is bij deze reis inbegrepen?.
 • 8 overnachtingen op 3-sterren niveau
 • Binnenlandse vluchten
 • Lokale Engelstalige natuurgids ter plaatse en gedeelde excursies bij de lodge
 • Volledig verzorgd vervoer en vluchten, zoals omschreven in het dagprogramma
 • Bijdrage aan Marine Megafauna Foundation. Deze bijdrage is onderdeel van de investering die All for Nature direct en indirect doet in natuurbescherming. De hoogte verschilt per reis, maar in het totaal wordt gemiddeld 5% van de reissom geïnvesteerd in natuurbescherming, zoals geformuleerd in ons MVO-beleid.
 • Activiteiten en de meeste maaltijden zoals vermeld
 • Aangesloten bij de ANVR en dekking via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)
 • Handig & leuk in de voorbereiding en mee op reis: uw eigen All for Nature Travel app
 • De reissom vanaf €8000,- per persoon is o.b.v. een tweepersoonskamer. Toeslag éénpersoonskamer is €1500,-.
Niet bij de reis inbegrepen?.
 • Internationale vlucht naar Port Maresby via Singapore of Bali. Deze boeken wij graag voor u.
 • Boekt u uw vlucht via ons, dan wordt deze volledige gecompenseerd met GreenSeat Gold Standard.
 • Reis & annuleringsverzekering
 • Fooi, persoonlijke uitgaven en drankjes
 • Eventuele extra excursies
 • Luchthavenbelastingen
 • Verplichte consumentenbijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking). Deze bijdrage is verplicht zodat u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.
 1. Dag 1 Aankomst Port Moresby

  Afhankelijk van uw internationale vlucht vanaf Bali of Singapore komt u vandaag aan in Port Moresby. U wordt opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

  Port Moresby is de hoofdstad van Papoea Nieuw Guinea, een wild en ongerept land dat meer lijkt op het Afrika, dat wij kennen, dan op de omringende landen. De mensen van Papoea zijn trots en houden vast aan hun tradities en soms bizarre gebruiken. Zij zijn echter ook hartverwarmend en laten u graag kennismaken met een cultuur waar oog om oog, tand om tand nog telt en de rijkdom van een man wordt bepaald door het aantal varkens dat hij heeft. U verblijft vandaag in het moderne Gateway Hotel in de buurt van de luchthaven en voorzien van zwembad.

  Overnachting Gateway Hotel o.b.v. logies/ontbijt.

 2. Dag 2 Binnenlandse vlucht naar Mount Hagen

  Deze ochtend vertrekt u vanaf de luchthaven met het vliegtuig naar Mount Hagen City, het handelscentrum in de bergen van Papoea. Thee, koffie en mineralen worden hier verhandeld. In de stad komen traditie en geschiedenis samen met de moderne wereld.

  De regio is het meest bekend om zijn Melpa stam, een bedrijvige gemeenschap, die voor het eerst ontdekt werd door de gebroeders Leahy in het midden van de 30- er jaren toen zij op zoek waren naar goud. Antropologen geven aan dat de Melpa-stam geen vorm van kapitalisme kent. Zij denken dat dit te maken heeft met de complexe traditionele maatschappij, waarbij status wordt verworven door rijkdom, die vervolgens weer wordt weggegeven tijdens een ceremoniële ruil, ook wel “Mokka” genoemd.

  In dit gebied leven ook de beroemde Mud Men. Het is mogelijk om hen te bezoeken als u geïnteresseerd bent. U verblijft in de Rondon Ridge, in de buitengebieden van de Kubor Range met een fantastisch uitzicht over de Wahgi Valley. Het is ongeveer een uur rijden vanaf de luchthaven. In de middag staat uw eerste wandeling gepland.

  Overnachting Rondon Ridge Lodge o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 3. Dag 3 Verkenning cultuur en natuur rondom Rondon Ridge

  Deze dag gaat u de hele dag op pad en maakt u kennis met de cultuur en de natuur van dit gebied. Meer dan 180 verschillende vogelsoorten zijn hier geteld in de regenwouden rondom de lodge, inclusief 10 verschillende soorten paradijsvogels! Echter het ongerepte regenwoud is ook zeer bekend om zijn vele soorten orchideeën. Bij boeking krijgt u van ons een lijst met alle soorten.

  Overnachting Rondon Ridge Lodge o.b.v. volpension incl. activiteiten

 4. Dag 4 Chartervlucht naar Lake Murray

  Vanaf Mount Hagen vliegt u vandaag naar Lake Murray, het grootste meer in Papoea Nieuw Guinea. De oever is gekenmerkt door de huisjes op palen van de verschillende dorpjes op de eilanden. In het totaal heeft dit gebied 5000 inwoners. De enige vorm van vervoer zijn de “dug-out” kano’s en vis is de belangrijkste voedselbron van de bevolking. Gedurende het regenseizoen breidt het meer zich uit over een oppervlakte van 2000 km². Het meer heeft zelfs ook zijn eigen “monster van Lochness”…..

  Aan de andere kant van het eiland waar de lodge ligt zijn een gemeentehuis, een schooltje en een klein ziekenhuis gevestigd. De nieuwe Lake Murray Lodge die vorig jaar is geopend bestaat uit twaalf cabines met uitzicht over het grootste meer van Papoea. Zeer afgelegen en een fantastische plek voor het zien van vele unieke vogelsoorten. Deze middag heeft u nog tijd voor uw eerste excursie.

  Overnachting Lake Murray Lodge o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 5. Dag 5 Op zoek naar paradijsvogels en bezoek aan dorpjes

  De komende 2 dagen trekt u er met een kleine boot (max. 8 personen) op uit en bezoekt u lokale dorpjes en de beste plaatsen om vogels te zien. De Westelijke provincie heeft 50% van PNG’s totale vogelpopulatie en Lake Murray is een van de beste ‘birding spots’ in de provincie. Naast vele migrerende soorten komen hier verschillende soorten paradijsvogels voor samen met pelikanen, neushoornvogels, arenden en papegaaien. Maar kijkt u ook uit naar enkele befaamde vissoorten als de Black Bass, Barramundi en de Saratogavis.

  Overnachting Lake Murray Lodge o.b.v. volpension incl. activiteiten.

 6. Dag 6 Op zoek naar paradijsvogels en bezoek aan dorpjes

  Zie beschrijving dag 5

 7. Dag 7 Chartervlucht naar Tari

  Deze ochtend neemt u weer het vliegtuig en vliegt u terug naar de hooglanden en de Tari Vallei waar de Ambua Lodge ligt. Ambua is omgeven door ongerept gematigd bergregenwoud. Een network van boomkruinen in alle kleuren groen in kleur afgewisseld met orchideeën en rododendrons. De regio heeft vele natuurlijke paden van waaraf u de natuur kunt ontdekken. U loopt over touwbruggen en passeert heldere bergbeekjes en afgelegen watervallen. De regenwouden rondom Ambua waren regelmatig het toneel van menige wildlife documentaire. 217 soorten vogels komen hiervoor inclusief 13 verschillende paradijsvogels. De lodge heeft verschillende zeer ervaren locale vogelgidsen in dienst en de excursies worden afgestemd op het niveau van de ‘vogelaar’. Of u het gewoon mooi vindt om veel verschillende soorten vogels te zien of dat u een echte fanatiekeling bent op zoek naar die ene nog ontbrekende vogel. Het grote voordeel is dat de meeste soorten inmiddels gewend zijn aan toeristen, doordat de lodge hier al vele jaren een veilige thuishaven biedt. Niet voor niets wordt deze lodge de beste paradijsvogel spotplaats van Papoea Nieuw Guinea genoemd.

  De Tari Vallei zelf is zeer bekend om de ”Huli Wigmen” stam die hier nog traditioneel leeft. Een trotse, flamboyante bevolkingsgroep die zich voor hun ceremonies uitrusten met pruiken en hun dansen en liederen baseren op de paringsrituelen van de paradijsvogels. De rijkdom van een man wordt hier inderdaad nog bepaald door het aantal varkens en vrouwen dat hij heeft.

  Excursies naar nabijgelegen dorpjes en vroege ochtend- en avondwandelingen op zoek naar vogels worden altijd vergezeld door een professionele natuurgids. In de middag staat uw eerste wandeling gepland.

  Overnachting Ambua Lodge o.b.v. volpension inclusief activiteiten

 8. Dag 8 Huli Wigmen & Paradijsvogels

  Deze dag gaat u de hele dag op pad en maakt u kennis met de cultuur en de weelderige natuur. Vergeet u vooral ook niet te kijken in de struiken bij huisje nr 14 waar de paradijsvogels zich in het juiste seizoen tegoed doen aan de besjes.

  Overnachting Ambua Lodge o.b.v. volpension inclusief activiteiten

 9. Dag 9 Binnenlandse vlucht naar Port Moresby en einde van deze reis

  Vandaag vliegt u terug naar Port Moresby en kijkt u terug op de rijke cultuur van Papoea Nieuw Guinea en de vele soorten vogels die u heeft gezien.

 10. Uw reis verlengen? Vertel ons uw wensen en wij breiden uw reis graag uit

  Indien u nog niet genoeg heeft van cultuur en wildlife, kunnen wij uw reis graag verlengen met andere locaties in Papoea. Denkt u daarbij aan de fantastische snorkel- en duiklocaties die het land te bieden heeft. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een van de vele en kleurrijke festivals bezoeken waar Papoea Nieuw Guinea zo beroemd om is. Wij werken graag een reis op maat voor u uit.

  PS: Het is zeker mogelijk om langer bij de verschillende lodges te blijven. Echter de reissom gaat dan fors omhoog. Wij bevelen u aan om uw verblijf te verlengen met een aantal dagen Tufi Resort, aan de oostkust van het eiland op 50 minuten vliegen van Port Moresby, vanaf €100,- per persoon per dag.  Hier kunt u prachtig duiken en snorkelen. Lees hierover meer in de blog van onze wildlife spotter Kieke.

paradijsvogel Superb Bird-of-paradise © barraimagine.com.au
Paradijsvogel Princess Stephanie's Astrapia © barraimagine.com.au
Huli Wigmen
View from Rondon Ridge Lodge, Mount Hagen region. Papua New Guinea.
Bij deze reis hebben wij de volgende lodge(s) voorzien. Voor meer informatie klik op de foto´s.

Rondon Ridge Lodge bij Mount Hagen

Lake Murray Lodge bij Lake Murray

Ambua Lodge bij Tari

Of vraag naar de Karawari Lodge in de Sepik regio:

Kawarari, Sepik, sepik reis, paradijsvogel reis, PNG, papoea nieuw guinea reis

 

Breid uw reis uit met de zee en fantastisch snorkelen bij:

Tufi Dive Resort

Of duik en snorkel in de Zee van Bismarck bij Walindi Resort

Walindi Plantation Resort, Papoea Nieuw Guinea, duikreis, duiken Papoea, snorkelen Papoea, Kimbe Bay, reis PNG

Onze kleinschalige, duurzame lodgesDoor hier te verblijven draagt u bij aan het behoud van de natuur

Deze accommodaties zijn door ons zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bijdrage aan een betere wereld. Het liefst maken wij gebruik van kleinschalige accommodaties, die binnen de eigen familie worden gerund. Zij liggen bij voorkeur in de ongerepte natuur dicht bij de ingang van de parken. Ze benadrukken de gastvrijheid van de bevolking en zijn altijd in lijn met het unieke karakter van de plaats die wordt bezocht.

Dit zijn onze aanbevelingen. Deze accommodaties zijn geliefd, dus wees er op tijd bij! Verblijft u liever in een andere duurzame lodge? Wij passen de privéreis graag op maat voor u aan.

 

Wij zijn Travelife Certified en voldoen daarmee aan de hoogste standaards op het gebied van duurzaamheid.

Klik op bovenstaande voor praktische reistips ter informatie. De exacte en up-to-date praktische reisinformatie krijgt u van ons bij boeking.

Let op! Papoea Nieuw Guinea is nog steeds een van de meest geïsoleerde en minst ontdekte gebieden op deze wereld. Houdt u er rekening mee dat de faciliteiten en het service niveau, inclusief transport en toerisme onderontwikkeld zijn. De lodges uit ons programma zijn de beste lodges die hier zijn, maar het niveau zal niet hoger zijn dan 3-sterren accommodaties in onze andere bestemmingen. Door onze manier van reizen en de gebieden die u bezoekt zijn wijzigingen in reisschema’s en vertrektijden te voorzien en niet van te voren in te plannen. Ook de kosten die hierdoor ontstaan, zullen wij aan u moeten doorbelasten. Wij doen echter ons uiterste best om uw reis zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

U bezoekt een bestemming waar toerisme nog niet op de kaart is gezet en als gevolg daarvan kunnen er zich onverhoopt wijzigingen of onvoorziene situaties voordoen. PNG heeft een enorme variëteit aan culturen, die uniek zijn, maar ook van u vragen om hier ethisch en respectvol mee om te gaan. Dit maakt uw reis extra bijzonder en kan van tijd tot tijd frustrerend zijn. Wij vragen u dan ook om deze reis met een ‘open mind’ en een flexibele instelling aan te gaan.

Probeert u zo licht mogelijk te pakken en eenvoudige, functionele kleding bij de lodges is gebruikelijk. Volgens de normen en waarden van het land is het gebruikelijk dat vrouwen hun benen en schouders bedekken. U heeft een goede bescherming nodig tegen de zon. Zonnebrandcrème met een hoge factor (en als u de oceaan ingaat om te duiken of te snorkelen, houdt u er dan rekening mee dat uw zonnebrandcrème 100% biologisch afbreekbaar is ter bescherming van het koraal), een goede zonnebril en een hoed of pet zijn een vereiste.

Voor een eventuele trekking door de jungle is het belangrijk dat u lange mouwen heeft en een lange broek draagt. Ongedierte en muggen maken dankbaar gebruik van onbedekte delen. Wij adviseren u dan ook stevige wandelschoenen en muggenspray. Een regenjas is ook zeker aan te bevelen, omdat het hier ook in de droge tijd kan regenen. Zwemkleding mag niet ontbreken in uw bagage en een eigen snorkelset kan van pas komen als u naar de kust reist, al kan die ter plaatse ook worden gehuurd. Vergeet vooral ook uw verrekijker, camera, zaklamp en waterfles niet. Houdt u er ook rekening mee dat u voldoende batterijen of volle accu’s meeneemt voor uw camera omdat die tijdens uw verblijf in niet altijd kunnen worden opgeladen.

Verder niet vergeten:
Kleine dagrugzak of reistas, anti-muggenmiddel, money-belt, medicijnen (indien van toepassing), paspoort en kopie, verzekeringspapieren en kopie, vaccinatieboekje en kopie, reischeques, geld en creditcard, vliegtickets of e-ticketnummer en EHBO-set met O.R.S. tegen uitdroging.

All for Nature betekent alles voor de natuur en dat is precies wat zij voor ogen heeft. Wij hebben er alles voor over om de natuur op deze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Dit komt o.a. tot uiting in ons Duurzaam Toerisme en MVO beleid.

U als reiziger kunt ook heel veel doen om de natuur op verre reizen in stand te houden en er voor te zorgen dat lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur.
Vraagt u bijvoorbeeld altijd toestemming om een foto van lokale mensen te maken en leert u een paar standaard zinnetjes in de lokale taal, Tok Pisin, ter begroeting, dat maakt het contact een stuk gemakkelijker: Hallo of goedendag is Gude, Hoe gaat het? Is Yu stap gut en dank u wel is Tenkyu.

Reis plasticvrij
We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook langs de weg en in de natuur zoals in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we u vijf tips om uw plasticgebruik op vakantie te verminderen.
1. Check of u in uw vakantieland uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
· Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare waterfles mee.
· Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul uw flesje. Bij de meeste van onze duurzame accommodaties kunt u water tappen. Zo niet, alleen al door er naar te blijven vragen wordt het personeel gestimuleerd hier aan bij te dragen.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale ‘beach clean-ups!’

Meld wildlife crime met je smartphone
Wilde dieren over de hele wereld worden bedreigd door illegale handel. Ook als reiziger kunt u helpen bij de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. U kunt bijvoorbeeld een beer in een kooi tegenkomen of ivoor dat verkocht wordt op een markt. Via de speciale Wildlife Witness app kan iedereen die op reis misstanden ziet een foto hiervan maken en de exacte locatie van een incident vastleggen zonder bemoeienis ter plaatse. De melding wordt doorgegeven aan TRAFFIC, de organisatie die handel in wilde dieren monitort en criminele netwerken op deze manier kan volgen. Meer over deze app

De munteenheid in PNG is de Kina. Geld wisselen doet u het beste bij de ATM (geldautomaat) of de bank op de luchthaven (Bank of South Pacific), maar deze kunnen buiten werking zijn of gesloten. In de binnenlanden zijn er vrijwel geen mogelijkheden meer om geld te wisselen dus neemt u ook altijd voldoende cash geld mee. Denkt u daarbij ook aan souvenirs! Deze zijn alleen te betalen in de lokale Kina. Het is dus aan te raden om in ieder geval een kredietkaart en pinpas mee te nemen samen met een groter bedrag aan US dollars voor noodgevallen.

International Visa en Mastercard zijn algemeen. Gebruik van kredietkaarten is beperkt tot de duurdere aangelegenheden en grote hotels maar is in stijgende lijn en worden ook bij onze lodges geaccepteerd. Helaas stijgt daarmee ook het aantal gerapporteerde gevallen van kredietkaartfraude. Wees waakzaam bij betaling met kredietkaarten, doe bij voorkeur enkel betalingen waarbij gebruik van de pincode vereist is als controle i.p.v. handtekening (kredietkaarten met chip).

Wij raden u ook aan om altijd een klein bedrag in Amerikaanse dollar (100 $) op zak te hebben in kleine coupures.

Let u er tijdens de reis op dat u altijd genoeg kleingeld op zak heeft. Dit bespaart u veel tijd en problemen bij het afrekenen van maaltijden, souvenirs, etc.

Voordat u vertrekt adviseren wij om te checken bij uw bank of uw bankpas ‘aan’ staat voor de periode dat u buiten Europa bent. Travellers Cheques en de meeste andere buitenlandse valuta worden niet geaccepteerd.

Het klimaat van Papoea Nieuw Guinea is tropisch en aangenaam. Het land heeft 2 totaal verschillende klimaattypes. Op de eerste plaats het laagland en de kustgebieden waar de temperatuur varieert tussen de 24-35°C met een hoge luchtvochtigheid. Op de tweede plaats zijn er de hooglanden, waar deze reis ook vooral op is gericht, met een gemiddelde temperatuur tussen de 20-28°C en een lagere luchtvochtigheid. Hoe hoger u komt hoe meer het ’s nachts afkoelt. Neemt u dus ook een warme trui mee. In allebei de gebieden valt de regen met name in de late middag of avond. Hoewel PNG officieel een droog- en een regenseizoen heeft, is dit moeilijk aan het weer af te lezen. De beste reistijd ligt tussen mei en oktober.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst. Let u er ook op dat uw paspoort nog minimaal 2 lege bladzijdes heeft voor stempels. Een visum voor PNG is verplicht. Voor houders van een Belgisch en Nederlands paspoort kon tot op het moment dat dit document werd vervaardigd worden aangeschaft bij aankomst en hier zijn geen kosten aan verbonden. Informeert u voor vertrek echter altijd bij het consulaat of de ambassade naar de laatste stand van zaken.

Wilt u liever het zekere voor het onzekere nemen, vraag dan van te voren uw visum aan. Wij hebben ook goede ervaringen voor visumaanvragen met: www.visumcentrale.nl en www.visumcentrale.be.

Houdt u bij het kopen van souvenirs in gedachte dat dit een van de weinige manieren van de lokale bevolking is om inkomsten te krijgen uit het toerisme. Afdingen is normaal, maar maakt u er geen sport van om altijd overal de goedkoopste deal te krijgen. Het is uiteraard niet toegestaan om souvenirs van bedreigde planten en dieren mee de grens over te nemen. Let op hieronder vallen dus ook dat mooie stukje koraal dat u zelf heeft gevonden of armbanden van olifantenhaar. Voor meer informatie kijk op WNF – Foute souvenirs.

Het is in Papoea-Nieuw-Guinea 9 uur later dan bij ons. Zij kennen geen zomer- of wintertijd en in de winter komt hier dus nog 1 uur bij.

Corona blijft een belangrijk punt van aandacht en reizen is het makkelijkst en veiligst als u zelf volledig bent gevaccineerd en geboosterd tegen COVID. Ieder land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Bijv.: volledige vaccinatie, boosterprik, soort en geldigheid betreffende vaccin, Fit to Travel/genezen verklaring, 2 of 3G beleid, inreis-formulieren, Digitaal Corona Certificaat etc. Een goede voorbereiding op uw reis blijft dus belangrijk. Bekijk op de overheidspagina Nederland Wereldwijd wat de voorwaarden voor uw bestemming zijn en check deze ook nogmaals voor vertrek. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten.

Voor informatie over andere vaccinaties verwijzen wij u door naar de plaatselijke GGD voor een advies op maat. Zij kunnen u ook adviseren over malaria. Meer informatie vindt u ook op de site van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering www.lcr.nl

De medische diensten zijn niet te vergelijken met die in Europa. De weinige internationale klinieken zijn bovendien zeer duur. Voor belangrijke medische ingrepen gaat men beter naar Singapore, Bangkok of Australië. Een goede en aangepaste reisverzekering is dus aan te raden. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen! O.R.S. tegen het uitdrogen bij darmproblemen is zeker aan te bevelen.
Kraanwater is niet drinkbaar. Gebruik uitsluitend water uit flessen (grote kannen of flessen) waarvan de zegel niet geschonden is. Gezien de hoge temperaturen adviseren wij u om 2-3 liter water per dag te drinken.

Wij informeren u graag over medische ondersteuning tijdens uw reis. Hiervoor heeft KLM een “Dokter mee op reis” service abonnement tegen geringe kosten.

Wist u dat u ook medische begeleiding van een ervaren arts tijdens uw reis kunt bijboeken als u met All for Nature Travel reist?

Doorgaans kan men onder begeleiding veilig reizen in Papoea-Nieuw-Guinea, echter lokale
spanningen die kunnen escaleren en de grote verschillen tussen arm en rijk, vragen extra
voorzichtigheid van de reiziger. Het is aan te raden de laatste ontwikkelingen in de lokale pers te
volgen en altijd het advies van uw gids op te volgen.
Door enkele voorzorgmaatregelen in acht te nemen kunt u weinig problemen verwachten:

 • Draag belangrijke papieren in een moneybelt of in een ander onopvallend opbergsysteem.
 • Draag geen kostbare sieraden tijdens uw reis.
 • Laat nooit uw portefeuille zichtbaar in uw achterzak zitten. De makkelijkste manier is het geld dat u die dag nodig denkt te hebben los in de zak te dragen.
 • Laat geen kostbare bezittingen in de auto achter, ook niet in de bagageruimte.
 • Bewaar grote sommen geld en waardepapieren zoals tickets en cheques in uw hotelkluis. Indien u veel geld mee moet nemen, verspreidt het dan over uw lichaam.
 • Maak kopieën van waardepapieren en identiteitsbewijzen en noteer de nummers van waardevolle voorwerpen zoals camera’s en berg deze apart op.
 • Een rugzakje is over het algemeen erg handig, echter op drukke plaatsen kunt u de rugzak beter als ‘buikzak’ gebruiken.

Met de huidige situatie in de wereld is het fijn om altijd op de hoogte te zijn. Download de
Nederlandse 24/7 BZ Reis app en ga goed voorbereid op reis. Stel dat er een calamiteit of incident is
op de bestemming, dan wordt u hierover geïnformeerd. U heeft met 1 druk op de knop contact met
het contactcenter van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; 24 uur per dag, 7 dagen
per week.

Een goede reisverzekering is van groot belang. Controleert u alstublieft of u voldoende bent afgedekt tegen medische kosten en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast is het sterk aan te raden om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor het voor u niet mogelijk is te reizen.

bagage safari, bagage verre reis

All for Nature Travel

image description

Ultieme wildlife beleving

Met All for Nature Travel maakt u de mooiste wildlife reizen. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven.

image description

Kleinschaligheid

Vanuit kleinschalige, duurzame lodges geniet u van ongerepte natuur en haar dierenleven. Individueel of in een kleine groep.

image description

Bijdrage aan de natuur

Met uw reis, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard, draagt u direct bij aan de bescherming van het wildlife dat u ziet.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner