Sri Lanka ©Martin van Lokven

Wat betekent ons Corona Travel Safe Label?

Wij zelf staan te popelen om weer te gaan reizen en wij weten dat onze reizigers er ook niet op zitten te wachten om hun vakantie samen met 17 miljoen anderen aan de Nederlandse kust of in het Nationale Park De Hoge Veluwe door te brengen. Het verheugt ons dan ook dat wij u een gepast wildlife alternatief kunnen bieden.

Veel coronamaatregelen zijn in oktober weer verscherpt en iedereen realiseert zich dat het corona virus oftewel COVID19 helaas nog langer in ons midden zal zijn. Social distancing, mondkapjes en grondig handen wassen zijn het nieuwe normaal, ook op onze bestemmingen. Natuur en kleinschaligheid krijgen een steeds belangrijkere rol en dat is gelukkig altijd al de kern geweest van onze manier van reizen. Daarnaast is het belangrijk voor u om te weten dat u via ons een pakketreis boekt bij een bij de ANVR en SGR aangesloten reisonderneming

Los van de wisselende reisadviezen van onze overheid, zijn onze landen in Europa deze zomer weer open gegaan en laten ook enkele landen buiten Europa internationale reizigers toe. Voor de meeste van onze bestemmingen verder weg zal het voorjaar 2021 de meest realistische periode zijn. Behalve het opengaan van de grenzen, spelen er meer zaken bij het maken van een reis. Hoe zit het met de hygiëne? Heb ik voldoende ruimte om mij heen? Hoe zijn de medische voorzieningen? Om u een reis te kunnen bieden die verantwoord is in deze corona tijden, hebben wij ons aanbod op deze nieuwe werkelijkheid gecheckt. De ANVR geeft daarbij als richtlijn dat in Nederland de Nederlandse regels worden aangehouden en in het buitenland de wetgeving van de desbetreffende bestemming op het gebied van corona. Lees hier de actuele reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken per land. Zie hier wat vliegen met KLM op dit moment voor u betekent.

Uw reis Corona Travel Safe
In de afgelopen weken zijn wij samen met onze partners op onze bestemmingen druk bezig geweest om ons assortiment aan te passen aan de nieuwe normen. Veel van onze kleinschalige, duurzame lodges in de ongerepte natuur hadden weinig aanpassingen nodig. Voldoet een reis aan de nieuwe normen, dan krijgen zij van ons het predicaat Corona Travel Safe.

Voor uw ‘Corona Travel Safe’ reis betekent dat:

  • U verblijft in accommodaties die voldoen aan de hoogste standaards op het gebied van hygiëne- en afstandsnormen.
  • Safari’s, whale watching en andere excursies worden uitgevoerd met de 1,5 meter afstandsnorm en bij uitzondering worden mondkapjes ingezet. Indien mogelijk adviseren wij prive-excursies te boeken tegen extra kosten.
  • Bij groepsreizen brengen we het reisgezelschap van 8-10 personen terug naar maximaal 6 reizigers. Zijn er meer dan 4 deelnemers dan maken we gebruik van extra vervoer naast de 8-persoons minibus.
  • Voor onze bestemmingen buiten Europa hebben we daarnaast voor u ook nog gekeken naar de medische zorg. Is er een goed ziekenhuis in de hoofdstad voor handen, dat vergelijkbaar is met de Europese normen, en is dit in noodgevallen via de lucht bereikbaar zodat u binnen 1 dag medische zorg kan krijgen?
  • Mocht uw bestemming zeer onverhoopt toch weer in lock down gaan, dan bent u beschermd via onze ANVR reisvoorwaarden en heeft u de garantie dat u uw reis altijd kunt omboeken naar een jaar later tegen dezelfde prijs. Het blijft uiteraard altijd belangrijk om zelf een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten die ook corona en haar reisbeperkingen afdekt.

NB: Iedereen doet zijn best om aan de genoemde normen te voldoen, echter All for Nature Travel en onze partners zijn niet verantwoordelijk, noch aansprakelijk als u op reis toch, op een of andere manier, besmet wordt met COVID19. Totdat er een vaccin ontwikkeld is, blijven internationale reizen gepaard gaan met een zeker risico wat betreft de medische zorg. Wij adviseren mensen die tot de risicogroep behoren dan ook om thuis te blijven.

Wanneer kan ik weer op reis?
Voor mensen die dit jaar nog willen reizen bevelen wij van harte onze bestemmingen in Portugal, Italië en Spanje aan. Het is dus nog mogelijk om gieren, beren, wolven, walvissen en zelfs de Iberische lynx te zien dit jaar. Ook Namibië behoort als eerste bestemming buiten Europa tot de mogelijkheden. Kijk ook naar ons aanbod van privé villa’s/boten op onze bestemmingen over de hele wereld.

Welke reizen zijn op dit moment Corona Travel Safe?

Portugal: De Gieren van de Côa Vallei

Spanje: Land van de Iberische Lynx

Italië: Op het spoor van de Wolf

Italië: Bruine Beren van Abruzzo

Azoren: Walvissen en Natuur op Pico

Azoren: Drie eilandenextensie

Azoren: Blauwe vinvis en meer….

Azoren: Dolfijnen & Walvissen heel dichtbij

Namibie: In het Spoor van Natuurbescherming

Namibie: Adembenemende Woestijnen

Namibie: Pearls of Nature Conservation

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten