HariYono Way Kambas NP

Hari Yono, het gezicht achter de coronacrisis in Indonesië

Het COVID 19-virus zorgde eind februari voor een acute stop van alle activiteiten van de zes lodges van Ecolodges Indonesia.  Satwa Ecolodge en Rimba Eco Lodge, waar veel van onze klanten verblijven, zijn beide onderdeel van Ecolodges Indonesia. Met slechts voor zes maanden liquide middelen beschikbaar, kregen alle 89 personeelsleden enorme salarisverlagingen, soms tot wel 80%, en parttime werk om het bedrijf door deze maanden heen te helpen. Veel werknemers bij Ecolodges Indonesië zetten zich al meer dan 20 jaar in voor dit bedrijf, dat duurzaam toerisme en natuurbescherming als enige drijfveer heeft. Een uniek bedrijf in Indonesië! Daarom is het essentieel om het personeel van de lodges in dienst te kunnen houden. Eén van deze personeelsleden is Hari Yono. Lees hieronder zijn verhaal en hoe u hem en andere personeelsleden en families kunt helpen om deze crisis door te komen.

Van vogelvanger tot birding guide
Hari Yono werkt bij de Satwa Ecolodge op Sumatra.  Hij is al 13 jaar voor Ecolodges Indonesia actief. De carrière van Hari heeft een bijzonder verloop. Ooit werkte hij in de illegale vogelhandel. Vogels die hij in het bos ving, werden via tussenpersonen op de markt verkocht. Hij werd slecht betaald en alle winst ging naar de bazen die geen risico’s liepen. In deze periode ontwikkelde Hari een gedetailleerde kennis van, en een liefde voor vogels. Sinds 2004 is Hari een erkend internationale vogelgids geworden met vermeldingen in de London Sunday Telegraph en de NY Herald Tribune. Hij heeft al vele vogelliefhebbers en filmproducties begeleid door Way Kambas National Park. Inmiddels is Hari ook een allround gids met een grondige kennis van de fauna en flora van Zuid-Sumatra.

Verlies aan inkomsten gecompenseerd met geitenproject
Om inkomsten te generen voor personeel en hun families, waaronder Hari Yono, heeft Ecolodges Indonesia Conservation Fund hen gevraagd, hoe ze hen het beste konden helpen met het genereren van inkomsten. Op Sumatra resulteerde dat in een uniek nieuw project: The Goat Project at Satwa. Het Conservation Fund heeft $900 geleend aan dit project voor de aankoop van langoorgeiten. Vijf families hebben al toegezegd de kosten van de geit terug te betalen wanneer deze wordt verkocht. 50% van de winst gaat naar de familie. De andere 50% gaat naar het Ecolodges Indonesia Conservation Fund. Met dit project wordt het inkomen van werknemers en hun familie vergroot. Alle families hebben ervaring met landbouw en zijn al enthousiast bezig met het desinfecteren van de stallen waar de kostbare geiten zullen worden gehouden!

Ondersteun families bij het opzetten van innovatieve projecten als het geitenproject
Om nog veel meer werknemers en hun families te kunnen helpen heeft het Ecolodges Indonesia Conservation Fund geld nodig. Helpt u mee? Lees hier de beweegredenen van oprichter Annemiek van Gijn om met deze actie te beginnen.

Dit is er met de ondersteuning van onze klanten gerealiseerd
Inmiddels is deze hulpactie afgerond. Lees hoe, dankzij alle donaties, er een kleine brandweerbrigade in Way Kambas National Park is opgericht.

Wilt u alsnog bijdragen aan dit of andere COVID-19 projecten? Uw donatie is meer dan welkom!

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten