site inspection namibia

Blog – Wat betekent de coronacrisis voor Annemiek, oprichter van All for Nature Travel?

De coronacrisis zal helaas nog een tijdje onder ons blijven. Het duurde even voordat ik me precies realiseerde wat mij, los van de slachtoffers uiteraard, het meeste aan het hart ging. Niet de massaal weggevallen inkomsten voor ons als reisorganisatie. Niet de enorme hoeveelheid werk die wij  extra kregen, doordat overheden als knipperlichtinstallaties gebieden op oranje, geel of toch weer oranje zetten. Niet de zorgen om mijn personeel of de reizigers die onderweg waren. Wat mij het meeste dwars zit, is dat wij met deze crisis niet meer toe komen aan onze missie: natuur beschermen door lokale mensen inkomsten te geven uit het behoud van de natuur.

Duurzaam toerisme levert duurzame inkomsten als alternatief voor overbevissing, stroperij, overbegrazing of houtkap. Deze inkomsten voor de lokale bevolking zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, terwijl de overheid ter plaatse geen enkele ondersteuning biedt. ‘Community based’ initiatieven staan zwaar onder druk, lodges gaan failliet, personeel wordt ontslagen, en dat alles met desastreuze gevolgen voor de natuur en haar dierenleven. Daarbij weet ik niet wat ik nu het ergste vind. Dat de natuur weer opnieuw onder druk staat of dat al die mooie duurzame initiatieven/mensen ontgoocheld worden achtergelaten zonder onze reizigers die inkomsten brengen. Onze duurzame lodges ter plaatse doen gelukkig hun uiterste best en de meeste van hen hebben hun vaste personeel kunnen behouden tegen inlevering van een gedeelte van hun salaris. Wij, als All for Nature Travel, krijgen wel ondersteuning van onze overheid en wij zouden hen dan ter plaatse ook graag helpen om meer te doen.

Tijdens deze COVID crisis, wil ik me met All for Nature Travel dan ook opnieuw richten op de kern van ons bestaan: het bezorgen van inkomsten bij de lokale bevolking en natuurbeschermingsprojecten op de bestemmingen. Elephant Watch Camp safari, reis kenia,save the elephants, safari samburu

Ik zet mij hiervoor de komende twee maanden persoonlijk in en lever mijn volledige, bescheiden salaris in om deze bestemmingen te kunnen ondersteunen. Mogen wij u vragen om een gedeelte van het geld dat u dit jaar zou hebben besteed aan een verre reis in te zetten voor de ondersteuning van de lokale bevolking en het behoud van de natuur? Het boeken van een van onze wildlife reizen die volgend jaar vertrekt zou uiteraard ook al enorm helpen.

Maak uw keuze op basis van de persoonlijke verhalen of benoem een andere persoon of lodge die u wilt ondersteunen:

Het verhaal van Vinod en de voedselpakketten voor Baiga-stam in Kanha NP, India
Het verhaal van Walderich & Memory ter ondersteuning van schoolkinderen in Namibië
Het verhaal van Deuzeny en mondkapjes en voedselpakketten voor de Amazone in Brazilië
Het verhaal van Hari Yono en de familieprojecten van Ecolodges Indonesia
Het verhaal van Francis Sopia en het Maasai-vrouwenproject in Kenia
Het verhaal van Stanzin Namgail ter ondersteuning van de lokale bevolking in Ladakh, India
Het verhaal van Chaminda Rohana en het Human/Elephant-conflict in Sri Lanka

Wij houden u op de hoogte en we zorgen er voor dat het geld daar terecht komt waar het het hardst nodig is.

Annemiek van Gijn
Oprichter All for Nature Travel

Wij gebruiken cookies alleen voor analyse en het goed laten functioneren van de site. Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer over cookies & privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten