thumbnail_pexels-krivec-ales-552779 3 - kopie

Met de trein naar wildlife in Europa

Dat u voor een wildlife reis niet persé naar Afrika of Azië hoeft, wist u waarschijnlijk al. Maar wist u ook dat u voor het zien van wildlife in Europa de trein een goed alternatief is voor het vliegtuig? Zo reist u milieubewust én ziet u fantastisch wildlife.

Wij hebben deze 6 bijzondere wildlife bestemmingen voor u geselecteerd die met de trein te bereiken zijn. U kunt deze safari’s en excursies uitstekend in plannen als bouwsteen in een langere reis met trein (of auto). Onze gids haalt u op bij uw hotel in de buurt of het dichtstbijzijnde treinstation.

Onze top 6 van mooiste wildlifereizen in Europa met de trein
1. Beren en wolven spotten in de Abruzzenwolven in Europa
In juni en september is de beste tijd om beren op de hellingen te zien op zoek naar voedsel. Voor wolven kunt u het beste in de winter gaan als er sneeuw ligt en de dieren beter te spotten zijn. De beren houden dan hun winterslaap.

Stap uit op station Avezzano (bij Rome).

2. Wildlife fotograferen in de Oder Delta in PolenOder Delta safari, Polen fotografiereis, fotografiereis Oder Delta, Polen safari, wildlife Polen, WIldlife Oder Delta
Deze 4-daagse natuurreis is een absolute must voor natuurfotografen! Nergens anders kunt u het Europese wildlife zo mooi voor de camera krijgen als hier.

Boek uw treinreis naar Szczecin in Polen aan zee in de buurt van Berlijn. (In het Duits bekend als Stettin en in oud-Nederlands Stettijn).

3. Gieren van de Coa vallei in PortugalVale gier, gieren Portugal
Observeer 3 verschillende soorten gieren die hier van april t/m juni ook broeden en verblijf in een schuilhut/‘photographic hide’.

Reis met de trein naar Vila Franca das Naves in Portugal.

 

4. Beren zien in Cantabriëberen reis spanje, reis somedo, beren excursie, Wild Watching Spain
Ga op zoek naar beren met onze natuurgids in de bergen van Asturië . Ook gaat u met een 4×4 en onze wolvenexperts op zoek naar wolven in de Picos de Europa.

Neem de trein naar Leon. Vanaf daar is het nog 1,5 uur rijden in ieder een andere richting voor de plaatsjes op deze reis Riano en Poca do Somiedo. Of huur een auto.

5. Spot de Iberische lynx in Zuid-Spanje
Op deze kleinschalige groepsreis gaat u op zoek naar deze meest bedreigde kattensoort. Ontdek de prachtige natuur in Andalusië te voet.

Stap uit op het station van Sevilla, Cordoba of Jaen.

6. Ga op Muskusos safari in Noorwegenmuskusos wandelen Noorwegen
Fotografeer muskusossen in hun natuurlijke habitat in de winter; het hoogplateau van Dovrefjell.

Boek uw treinreis naar het plaatsje Hjerkinn, boven Trondheim.


Plan uw treinreis

Voor het plannen en boeken van uw internationale treinreis verwijzen wij u graag naar NS International en de lokale spoorwegen. Check hier ook eens de Interrail Pass, U kunt kiezen tussen een Global Pass en een One Country Pass.
WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner