Schoenbekooievaar

De 10 meest bijzondere dieren die u in het wild gezien moet hebben

In het kader van de top 10 lijstjes wilden wij ook graag onze eigen top 10 aan meest bijzondere dieren die u in het wild gezien moet hebben aan u voorstellen. Tien dieren die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gewoon te zien zijn op onze reizen….. Welke heeft u al gezien?

sneeuwluipaard, ladakh, india

 1. De sneeuwluipaard: Deze Ghost of the Mountains wordt op vrijwel iedere reis naar de Ulley Vallei in Ladakh gezien. Ook hoeft u hier niet te bivakeren in een tentje met temperaturen ver onder het vriespunt, zoals bij andere sneeuwluipaardreizen. Van november t/m maart heeft u daar een mooie ingerichte lodge.
  jaguar Pantanal, reis jaguar, reis Pantanal
 2. Jaguar: Van de tijger weten onze klanten langzamerhand dat hij op een safari in India kan worden gezien. Weinig mensen weten dat deze illustere roofkat uit Zuid-Amerika, altijd gezien wordt op onze safari’s naar de Pantanal van Brazilië. In juni is er zelfs een speciale jaguaronderzoeksreis in de Amazone.
 3. Blauwe vinvis: Dit grootste dier dat ooit op aarde heeft geleefd migreert in april en mei naar de Azoren, waar hij dan ook regelmatig wordt gespot op onze gewone whale watching reizen. Voor een succesgarantie adviseren wij de Blauwe Vinvisreis met onderzoeker Richard Sears. Van november tot maart is de blauwe vinvis al meerdere keren gespot door onze klanten vanaf Mirissa in Sri Lanka.
  Leeuw India, Leeuw Gir, Gir NP
 4. Aziatische leeuw: Wat veel mensen niet weten, is dat er ook leeuwen in Azië leven: De Perzische of Aziatische leeuw. Deze ondersoort is ontstaan door een afsplitsing van de Afrikaanse leeuw 250.000 jaar geleden. Hij is met een totaal van 600 individuen ernstig bedreigd. Het grootste deel van de populatie leeft in het Gir National Park in het westen van India. En daar is hij gewoon te zien op de India Wildlife of the West en India Tijgers, Leeuwen & Luipaarden reis
  reis bosolifant, congo, odzala, ccc
 5. Bosolifant: De bosolifant is met zijn lange rechte slagtanden een geliefd object voor stroperij. Hij komt voor in de regenwouden van Centraal- en West Afrika. Onze klanten op reis naar Odzala in Congo zien hem altijd. Het gebied is rijk aan zogenaamde bai’s, open plekken in het woud die vaak worden bezocht door bosolifanten voor zout en mineralen. Een unieke mogelijkheid om deze zwaar bedreigde aparte diersoort gade te slaan. Hij is genetisch echt anders dan de savanne-olifant.
  raggiana, paradijsvogel, papoea nieuw guina, png
 6. Paradijsvogels: Papoea-Nieuw-Guinea is nog steeds een van de meest geïsoleerde en minst ontdekte gebieden op deze wereld. Van de 43 bekende soorten paradijsvogels op aarde zijn er 39 ontdekt in deze regio, waaronder de prachtige lintstaartastrapia en de twaalfdraderige paradijshop. Ook Sir David Attenborough gebruikte onze lodges in Papoea als basis voor zijn beroemde paradijsvogeldocumentaire…..
  rivierdolfijn, amazone dolfijn reis, uakari lodge
 7. Rivierdolfijn: Geen echte schoonheid, maar wel heel bijzonder. Er zijn zeven soorten rivierdolfijnen verdeeld over de hele wereld en allemaal zijn ze zwaar bedreigd. In India kunt u hen zien op de Chambalrivier en de Brahmaputra. In Nepal bij Bardia NP en op een riviercruise bij Yasuni NP in Ecuador. Het beste zijn ze te zien bij de Uakari Lodge, in de Amazone van Brazilië, tijdens het droge seizoen, dan is het niet de vraag of, maar eerder hoeveel, u er ziet….
  bruine hyena, kgalagadi NP
 8. Bruine hyena: Vrijwel iedereen heeft weleens een gevlekte hyena gezien op zijn safari’s. De bruine hyena is echter een echte zeldzaamheid. Hij is bijzonder schuw en het is een nachtdier dat enorme afstanden aflegt op zoek naar kadavers. Slechts enkele van onze klanten in Namibië hadden het geluk er één te zien. We hebben nu echter een lodge in Botswana geselecteerd, waar ze langlopend onderzoek doen naar deze diersoort en onlangs is een hol met jongen gelokaliseerd. Dus als u snel bent….
  Shoebill stork, schoenbekooievaar, Zambian Ground Handlers
 9. Schoenbekooievaar: Vogelverzamelaars zijn bereid om veel geld neer te leggen voor eieren of kuikens van de legendarische Shoebill oftewel schoenbekooievaar. Voor lokale communities is dit een welkome bron van inkomsten. Echter, de schoenbekooievaar is een zeer zeldzame vogel en African Parks Bangweulu zette in 2012 alles in het werk om deze praktijk te stoppen. Zij stelden betaalde Shoebill Guards aan die de nesten moesten beschermen. Zij kwamen uit de vissersdorpen in de directe omgeving. Op deze manier krijgen ook zij inkomsten uit het behoud van de natuur. U kunt de Bangweulu Wetlands in Zambia bezoeken van juli t/m september als de vogels beter te spotten zijn doordat ze op het nest zitten. Bijvoorbeeld in combinatie met Zambia Wide Open Spaces.
 10. De lippenbeer: Baloe uit het Jungle boek bestaat echt! Er zijn nog 8 soorten beren op de wereld en Azië zal het laatste werelddeel zijn waar u aan denkt. Hij wordt regelmatig gezien op onze safari’s naar India, waar de lippenbeer zijn leefgebied deelt met de tijger. Voor de beste kans echter adviseren wij u Wilpattu NP in Sri Lanka. Als u hier in het droge seizoen, van april t/m september, vijf dagen op gamedrive gaat dan moet het raar lopen wilt u hem niet zien….. . Wij kunnen graag een reis op maat voor u uitwerken.
WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner