2019-07-31_09-47-39bearb_banner

Vliegen met een positieve impact. Ja, dat kan!

Omdat onze reizen niet alleen in CO2 zijn uit te drukken en de positieve impact ter plaatse veel meer oplevert, hebben we dit hier nogmaals voor u op een rijtje gezet. De overwegingen waarom ik destijds met All for Nature Travel ben begonnen, gelden nu meer dan ooit. De natuur, het wildife én de lokale mensen plukken de vruchten van duurzaam toerisme. Wij zorgen ervoor dat de balans altijd positief is en dat u met een gerust hart op reis kunt in de wetenschap  dat uw reis daadwerkelijk bijdraagt aan het behoud van de natuur op onze planeet!

Dit doen wij door de negatieve aspecten van uw vlucht te verminderen:

 • We proberen vliegen op onze reizen zoveel mogelijk te beperken en wij adviseren onze klanten zoveel mogelijk om rechtstreeks te vliegen zonder tussenlandingen. De CO2 uitstoot is het hoogst tijdens de start en landing. We kijken naar de beste treinverbindingen en als er goede alternatieven voorhanden zijn die u binnen 5 uur op de plaats van bestemming brengen bieden wij geen vluchten aan. Helaas is dat op onze afgelegen bestemmingen maar beperkt mogelijk.
 • We ondersteunen de ontwikkelingen in biofuels en electrisch vliegen en doen we er binnen ons uitgebreide netwerk alles aan om de gehele reissector bewust te maken van duurzaamheid en CO2 neutraal reizen.
 • Uiteraard compenseren we de CO2 uitstoot van uw vlucht en we doen zelfs meer dan dat. Wij compenseren de uitstoot van alle broeikasgassen en stikstofoxiden die uw vlucht veroorzaakt. Dit doen we middels het verdubbelen van het tonnage op het GreenSeat certificaat. Iedere reiziger krijgt een officieel certificaat toegestuurd met daarop de compensatie via een Gold Standard Climate Neutral project.

Dit is uw positieve impact op onze bestemmingen: 

 • Inkomsten voor de lokale bevolking zonder het milieu te belasten
  Eenmaal gearriveerd op uw bestemming, levert uw reis met All for Nature Travel juist een positieve bijdrage. Uw duurzaam gecertificeerde reis met All for Nature geeft de lokale bevolking namelijk eerlijke vormen van inkomsten als alternatief voor houtkap, overbevissing en stroperij. Deze werkgelegenheid begint bij het produceren van lokale producten, het onderhouden van de lodge tot het rondleiden van de reizigers als parkwachter of gids. Doordat lokale mensen een economisch voordeel ervaren aan het beschermen van hun natuurlijke leefomgeving, varen de natuur en haar dierenleven er wel bij.
  Ook natuurbeschermingsorganisaties, die van oudsher de natuur het liefst beschermden door haar achter hekken te verschansen zodat niemandreis gorilla Rwanda toegang heeft, zien dit in. De met uitsterven bedreigde berggorilla in Rwanda, Congo en Oeganda was bijvoorbeeld allang uitgestorven als de legendarische film ‘Gorilla’s in de Mist’ niet het ecotoerisme naar deze, door oorlog geteisterde, regio op gang had gebracht. In India hebben de financiële inkomsten uit het tijgertoerisme, Tigernomics, er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de landelijke economie die gebaseerd was op het verbruiken van natuurlijke bronnen, is getransformeerd. Bezoekers betalen ervoor om deze majestueuze kat in zijn mythische omgeving te zien. Niet alleen door middel van parkgelden, maar ook door het creëren van duizenden banen om de desbetreffende parken.  Zo zijn het eigenlijk dus deze bezoekers, die met hun uitgaven, tijd en enthousiasme de tijgers in India hebben behoed voor uitsterven. Het simpelweg verbieden van vliegreizen en het opsluiten van de natuur achter hekken van reservaten, waar geen mensen meer worden toegelaten, heeft volgens ons dan ook geen duurzame toekomst. “If it pays it stays!”
 • 5% van uw reissom wordt terug geïnvesteerd in natuurbehoud zonder dat uw reis duurder wordt
  Iedere reis is direct gekoppeld aan een gerenommeerd natuurbeschermingsproject. Door vanuit de reissom een directe bijdrage te leveren aan deze projecten, helpen wij hen om de gestelde doelen op het gebied van soortenbescherming en hun leefomgeving te realiseren. En wat dacht u van de invloed door middel van inkomsten die lokale overheden ontvangen uit parkgelden. In de beste gevallen wordt dit meteen in het beheer en uitbreiding van het park gestopt. Alleen dankzij deze inkomsten blijven nationale parken behouden voor toekomstige generaties. Op deze manier draagt uw reis direct bij aan natuurbescherming. De bijdrage van 5% wordt in de jaarrekening benoemd en door Travelife gecontroleerd. Dit kunnen wij alleen realiseren met gemotiveerd personeel dat een bescheiden salaris vraagt, het nastreven van zero winst, en nagenoeg geen uitgaven voor marketing en kantoor.

En zo zorgen wij ervoor dat uw reis met All for Nature Travel met of zonder vlucht altijd positief bijdraagt aan natuur en milieu!

Annemiek van Gijn
Oprichter All for Nature Travel

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner